Ugrás a tartalomra

Megnyílt az Angyalkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 28. csütörtök 16:40
Mintegy harminc fenyőfa díszíti a Városháza udvarát, ami idén is Angyalkertté változott. Ezúttal is civil szervezetek állítottak saját karácsonyfát.
Mocsári László képgalériája

Miskolcon mintegy 300 civil szervezet működik, akik a város munkáját is segítik. Az Angyalkert ennek a szimbóluma Miskolc alpolgármestere szerint.

- Civil szervezetek sokasága működik a városban, Miskolc pedig együttműködik ezekkel a civil szervezetekkel. Ezért is nagyon fontos szimbólum, hogy a Városháza udvarán sok-sok szervezet karácsonyfája áll egymás mellett. Fontosak ezek a kapcsolódási pontok. Sajnos nincs itt mindenki, hiszen nagyon sok olyan civil szervezet van, amelyik most „nem fért be” az udvarra és nagyon sok olyan civil közösség is van, amelyik nem formalizált szervezet, de nagyon fontos feladatokat lát el – mondta Varga Andrea alpolgármester.

A Gyermekrehabilitációs Alapítvány a beteg gyermekek felépülését segíti, immár 28 éve.

- A kapcsolatépítés nagyon fontos dolog az emberek életében, megmutatni magunkat, illetve megismerkedni más olyan szervezetekkel, akikkel továbbiakban is lehet építkezni, újabb kapcsolatokkal, újabb lehetőségekkel, hogy a gyerekeknek napról napra jobb legyen – mondta Zahuczky Katalin, a GYEK gyermekrehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa.

A civil szervezetek idén 30 fával képviseltetik magukat. Az Angyalkert egyedi karácsonyfái január elejéig tekinthetőek meg a Városháza udvarán.

 

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!