Ugrás a tartalomra

Megoldásra vár a főutcai szelektívhulladék-gyűjtés problémája

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 14:55
Január első napjaiban sok panasz érkezett a főutcáról, mert a felhalmozódott szelektív hulladékot a korábbi gyakorlatnak megfelelően nem vitte el a szemétszállító cég. Az új városvezetés dolgozik a probléma megoldásán – olvasható a városháza közleményében.
fotó: Juhász Ákos | MiNap archív

Mint írják, a bejelentéseket megvizsgálták és kiderült, hogy a szolgáltatást ellátó hulladékgyűjtő cég decemberben küldött az érintett vállalkozások részére egy tájékoztató levelet, amiben jelezte, hogy a továbbiakban csak térítési díj ellenében tudja a csomagolási hulladékokat elszállítani.

Megállapodások hiányában a főutcai boltok a gyakorlatnak megfelelően a hulladékukat kihelyezték, viszont az elszállítás nem történt meg, egyre nagyobb hulladékkupacok jelentek meg a sétálóutcán. A problémát észlelve a közterületi rend fenntartása érdekében a Mirehu Nonprofit Kft. a hét folyamán több alkalommal is elvégezte a gyűjtést, biztosítva a szolgáltatás jövőbeni fenntartását.

A belváros hulladékgyűjtésének problémája már évek óta terítéken van. Az új városvezetés az első lépések között vette napirendre a probléma megoldását, a koncepció kidolgozása jelenleg folyamatban van. Az előzetes egyeztetések során a belvárosi szelektívhulladék-gyűjtés átalakítása is szóba került, ami a kialakult helyzet miatt most időszerűvé vált.

A Mirehu Nonprofit Kft., mint a városban a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást alvállalkozóként is ellátó önkormányzati tulajdonú vállalkozás, kiemelt figyelmet fordít a hulladékok elkülönített gyűjtésére és hasznosítására, ezért a jövőben a sétálóutcai üzletek részére továbbra is térítésmentesen biztosítja a szelektív hulladékok gyűjtését az eddig megszokott rend szerint.

A jövőben a gyűjtés további átalakítása, kibővítése várható, amiről folyamatosan tájékoztatják az érintetteket. Első lépésként az üzleteket üzemeltető vállalkozásoknak lehetőségük van a Mirehu telephelyén térítésmentesen a gyűjtéshez szükséges edényzetet átvenni a rendezett gyűjtési feltételek biztosítására.

Kérdéseikkel nyugodtan fordulhatnak a Mirehu Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
Cím: 3527 Miskolc, József Attila u. 65.
Email: info@mirehu.hu
Telefon: 46/200-327

A gyűjtéssel kapcsolatos jövőbeni változásokról a közeljövőben folyamatosan értesíteni fogjuk az érintetteket. – zárul a városháza közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!