Ugrás a tartalomra

Megoldódik a csapadékvíz-elvezetés a lyukói főúton

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 15:39
A Városgazda már elhelyezte a hordalékfogókat a bekötőutaknál, az árok újraásása viszont a Magyar Közút feladata.
A fejlesztéssel egy régi probléma oldódik meg. - Fotó: Juhász Ákos

Új hordalékfogó rácsokat telepített a Városgazda a Lyukóbányára vezető út mentén, a Pereces irányából becsatlakozó zúzalékos utak és a főút kereszteződésében. Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a fejlesztéssel egy régi probléma oldódik meg, a csapadékvíz-elvezetés ugyanis évtizedes gond itt.

- Nagy esőzések idején olykor járhatatlanná válik ez a szakasz, mert az odacsatlakozó zúzalékos utakról a víz a főútra mossa a követ, ezzel időnként gyakorlatilag lehetetlenné téve azon az autók, de még a buszok közlekedését is. A beruházást a Városgazda, a 14. választókerület képviselője és jómagam egyenlő részben finanszíroztuk abban bízva, hogy a főút mellett végighúzódó vízelvezető rendszer egyszerűbbé teszi az arra közlekedő miskolciak életét – mondta Bazin Levente.


A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ezt akarta megoldani, amikor a zúzalékos utak aljára vízelvezető rácsokat kezdett építeni – ezt már a városüzemeltetési cég műszaki vezetője, Kertész Béla mondta.

- A munka elkészült, a Városgazda szakemberei a lefolyóvizeket az árokba vezették. A főút mellett végighúzódó árkot a Magyar Közút Nonprofit Kft.-nek kell kiásnia. Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy a Magyar Közút akár újraaszfaltozza a főutat – részletezte.

Kertész Béla elmondta, a Közút már elkezdte ezt a munkát, de a vízelvezetés csak akkor oldódik meg teljesen, ha az út menti árkot teljesen kitakarítják, illetve újraássák.

További hírek

Olvasnivaló