Ugrás a tartalomra

Megszólalt a Miskolcon megkéselt fiú édesapja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 15. kedd 17:19
„Egyetlen szülőnek sem kívánom, hogy átélje. Minden összeomlott bennem” – nyilatkozta a Miskolcon halálra szúrt 16 éves fiú édesapja.
Osztie Tibor fotói a hétfőn tartott megemlékezésről

Ahogy arról lapunk az elsők között beszámolt, vasárnap éjjel egy miskolci szórakozóhely előtt előzetes szóváltást követően megszúrtak egy 16 éves arnóti fiút. A gyanúsított egy 20 éves, vattai férfi. Az elsődleges információk még nem bővelkedtek a részletekben. Nem derült ki például, hogy miért alakult ki vita a felek között. A TV2 Tények azonban hamar kiderítette, hogy az áldozat a barátaival szülinapot ünnepelt, ezért kibérelték a Miskolc belvárosi szórakozóhelyet. Ide állított be hívatlanul a késelő a barátjával, miután kintről meghallották a zenét.

Számos egyéb részlet mellett most már kiderült az is, hogy az áldozat milyen környezetből jött: szülei köztiszteletben állnak. Az édesanya gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó tanár, és az egyik segélyszervezet miskolci krízisambulanciájának szakmai vezetője. Az édesapja, szociálpedagógus, korábban szintén a gyermekvédelemben dolgozott, jelenleg pedig egyetemi tanár.

“A szúrás alulról érte és rögtön átvágott egy artériát. Mire odaértünk, a fiunk már letakarva feküdt a betonon, de még odamehettünk hozzá elbúcsúzni, én azonosítottam őt. Ezt a pillanatot nem tudom leírni, egyetlen szülőnek sem kívánom, hogy átélje. Minden összeomlott bennem. Turizmust és vendéglátást tanult, amit nagyon szeretett. Hobbiként rengeteget főzött, sütött, imádta az életét” – mondta a Blikknek a 16 évesen elhunyt fiú édesapja. 

Mint azt a lap kiderítette: a szülőket a történtek után hívta fel telefonon a fiuk egyik barátja, aki szemtanúja volt az eseményeknek. Akkor még csak annyit tudtak, hogy gyermeküket megszúrták és küzdenek érte a mentősök. Azonnal a helyszínre siettek. Mire megérkeztek, már a helyszínelők dolgoztak a szűk utcában.

A halált okozó testi sértéssel gyanúsított fiatal férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amiről kedden döntenek. A szülei egy Miskolchoz közeli településen élnek. A család szomszédja azt mondta, a fiatal két éve költözött el Budapestre, ahol egy egyetemen tanult. A környezetében csendes, visszahúzódó srácnak ismerték, senki nem gondolta róla, hogy ilyesmire képes - derül ki a kekvillogo.hu bejegyzéséből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!