Ugrás a tartalomra

Megszülte, majd tizenötször megszúrta gyermekét

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 03. vasárnap 11:53
Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki felsőzsolcai otthonában egészséges leánygyermeknek adott életet, majd a csecsemőt 15 alkalommal egy éles tárggyal megszúrta.

Február 26-án este otthonában egészséges lánygyermeknek adott életet, majd közölte élettársával, hogy vérzik. A férfi ezért elment szólni édesanyjának és közelben lakó anyósának, amikor pedig közösen visszaértek, a nő magára zárta az ajtót, hogy mosakodik. A férfi azonban betörte a bejárati ajtót és az akkor már erősen vérző nőhöz mentőt hívtak. A nő durván, ellenségesen viselkedett, nem akart kórházba menni, ott nem akarta a vizsgálatot engedélyezni, azonban megállapították, hogy néhány órával előtte spontán szülése volt.

Ezután a hozzátartozók otthon az ágyban találták meg az újszülöttet, a kiérkező mentőorvos már csak a halál tényét tudta megállapítani. A gyermeken 15 – valamilyen szúró-vágó eszközzel elkövetett - vágás volt a nyaka körüli részen.

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely miatt tíz évtől húsz évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A kiszabható legsúlyosabb büntetési tétel miatt a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. A nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban érdemi vallomást nem tett. Mivel pedig az ügyben kihallgatandó tanúk a nő hozzátartozói, így feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálná befolyásolni őket, megnehezítve ezzel az eljárást.

A bíróság letartóztatását rendelte el április 3-ig, idejét börtönben kell töltenie.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!