Ugrás a tartalomra

Megújul a polgármesteri hivatal Petőfi utcai épülete

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 04. péntek 16:54
A beruházásra közel 275 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a miskolci önkormányzat.
Fotók: Mocsári László

Energetikailag korszerűsítik a Petőfi utca 39. szám alatt található szociális és köznevelési osztály épületét - tájékoztatta lapunkat a városháza sajtóosztálya.

Mint írták, kicserélik a homlokzati nyílászárókat, az épületet hőszigetelik kívülről, és felújítják a lapostető hő- és vízszigetelését.

A gépészeti rendszer korszerűsítése során új radiátorokat és csőhálózatot építenek be, a melegvizet villanybojlerek szolgáltatják majd, továbbá beépítenek egy új, fordulatszám-szabályozású keringtető szivattyút is.

A tetőre napelemek kerülnek, amivel biztosítani tudják a környezetbarát elektromos energiát. Az irodaépületen új villámvédelmi rendszert alakítanak ki.

Akadálymentesítik is az épületet, úgy a parkolót, mint a bejáratot és a mosdót.

- A korszerűsítés célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési és fenntartási költségeinek csökkentése, közvetetten pedig a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a primerenergia-fogyasztásának csökkentése - olvasható a közleményben.

A miskolci önkormányzat a TOP-program keretén belül valósítja meg a „Miskolc, Petőfi u. 39. szociális osztály épületének energetikai korszerűsítése” című projektet, ami közel bruttó 275 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 100 százalékban  az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!