Ugrás a tartalomra

Megújul a Thököly híd, kanyarodó sávot kap a Kiss Ernő utca

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 15:53
A várhatóan jövő tavasszal kezdődő munkálatokra azért van szükség, mert a Thököly utcára való kanyarodósávon a forgalom sokszor feltorlódik.
Fotók: Horváth Csongor


Közel félmilliárd forintos fejlesztéssel újulhat meg a közeljövőben a Kiss Ernő - Thököly híd csomópontja - mondta el csütörtökön a helyszínen a terület önkormányzati képviselője. 

- A tervezett munkálatok részeként a déli tehermentesítő városba vezető szakaszát a Wesselényi és Damjanich utcák között egy forgalmi sávval egészítik ki. Erre azért van szükség, mert a Thököly utcára való kanyarodósávon a forgalom rendszerint feltorlódik és megnehezíti a közlekedést - hangsúlyozta Simon Gábor.

A plusz sávra azért van szükség, hogy a jövőben ne torlódjon fel a forgalom - mutatja Simon Gábor.

A beruházás során megújul az itt található híd is: az utat és a járdát kiszélesítik, és a patakmeder burkolását is tervezik. "Jelen pillanatban ott állunk, hogy minden engedéllyel rendelkezünk, a tervek is teljes egészében rendelkezésre állnak, és most a napokban jelent meg a hivatalos közbeszerzési értesítőben az a felhívás, hogy a pályázatokat várjuk a kivitelező cégek részéről. Az ajánlattételi határidő október 17., ezt követően derül ki az, hogy a kivitelezők milyen árajánlatokkal állnak elő" - részletezte a Velünk a Város frakció vezetőjeként is tevékenykedő politikus. 

Ráfér a felújítás a hídra

Itt kiszélesítik a járdákat és a közlekedési pályát, a környezetében pedig a meder burkolat felújítása valósul majd meg. A kivitelezés költsége a tervezői költségvetés alapján 480 millió forint, amit Európai Uniós forrásból fedeznek majd. A munka a tervek szerint jövő márciusban kezdődik, és várhatóan hat hónap alatt készül el. 

További hírek

Olvasnivaló