Ugrás a tartalomra

Megújult az Ezüsthíd Idősek Otthona

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 15:22
Több mint 121 millió forintból megújult a Szociális Átmeneti Ellátási Központ. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az intézmény energetikai korszerűsítését valósította meg.

A Bársony János utca 29/A. szám alatt található intézmény felújítása öt hónapot vett igénybe. Az épület külső nyílászáróit korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a tetőn.

Az épületben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja szabályoz, valamint az intézmény tetejére napelemeket telepítettek. Az akadálymentesítésért mozgáskorlátozott WC-t alakítottak ki, illetve az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót és rámpát építettek.

A korszerűsítés csaknem 70%-kal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul.  

A TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00006 azonosító számú, „Miskolc, Szociális Átmeneti Ellátási Központ energetikai korszerűsítése” című projekt 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 121 717 910 Ft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!