Ugrás a tartalomra

Megújult a szirmabesenyői egészségügyi központ

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. március 04. hétfő 14:47
Megújult és új eszközöket, berendezéseket kapott a szirmabesenyői egészségügyi központ a Széchenyi 2020 program keretében, az épületet hétfőn adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nagyközségben.
Forrás: imredent.hu

Huszti Gábor független polgármester a több mint 125 millió forintból – 75 millió forint uniós és 50 millió forint önkormányzati támogatásból – megvalósult beruházásról elmondta: a '80-as években épült központ felújítása már évek óta indokolt volt, az épület elavult, több helyen beázott, korszerűtlen, a fenntartása nem volt költséghatékony. A projekt átfogó célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastruktúrájának fejlesztése volt. 

A központ helyet ad két felnőtt háziorvosi, egy gyermekorvosi és két fogorvosi körzetnek, ügyeleti ambulanciának, valamint a védőnői szolgálatnak. Ellátja Szirmabesenyő több mint 4100 lakosát, emellett a környék hét települése orvosi ügyeleti szolgálatával mintegy 15 ezer embert. 

Az épületet teljesen felújították, megújuló energiaforrással látták el, valamint korszerű eszközöket szereztek be. A polgármester azt is közölte: a családsegítő központ infrastrukturális fejlesztésével javul a szolgáltatások minősége, ennek eredményeként az intézmény kistérségi központtá válhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Művészetek Háza