Ugrás a tartalomra

Megváltozik a Tüdőgyógyászati ellátás struktúrája

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 22. vasárnap 21:17
A koronavírus okozta járvány veszélye miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis tagintézményét járványkórházzá nyilvánította, ezért a Tüdőgyógyászati ellátás struktúrája a mostantól megváltozik.
A Szent Ferenc Kórházrész. (Fotó: Minap-archív)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház honlapján található közlemény szerint a változások a következők:
-        A Semmelweis Tagkórház Tüdőgyógyászati Osztálya helyben olyan tüdőgyulladásos betegek kivizsgálását végzi, akiknél a koronavírus fertőzés gyanúja érdemben felvetődik, illetve a koronavírus megbetegedettek légzéstámogatásában vesz majd részt.

-        A tüdőgyógyászati onkológiai betegek ellátása a Szent Ferenc Kórházrészben történik. A kemoterápiára szoruló és tüdőrák gyanúja miatt kivizsgálás alatt álló betegek a Szent Ferenc Kórházban jelentkezzenek.

-        Az ismert krónikus tüdőbetegségben szenvedő betegek gondozása, mind a Tüdőgyógyászati osztályon, mind a Tüdőgondozóban szünetel.

-        Az aktív TBC-s betegek az Edelényi Koch Róbert Kórházban kerülnek ellátásra.

-        Tüdőgyógyászati ambuláns ellátás kizárólag sürgős szükség esetén, telefonon történt időpontkérést követően, a Rendelőintézet épületében (a Csabai kapu volt SZTK épülete) található Tüdőgyógyászati szakrendelésen történik. A rendelőintézet épülete nem része a járványkórháznak.

-        A Szent Ferenc Kórházrészben található Tüdőgondozó (Miskolc, Csabai kapu 42.) üzemeltetését szüneteltetik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!