Ugrás a tartalomra

Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 04. hétfő 12:33
Október 10-16. között rendezik meg az ellenzéki előválasztás második fordulóját – írja az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) közleménye. 

A második fordulóban az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök.jelöltjéről születik döntés. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az első fordulóban a legtöbb szavazatot Dobrev Klára, a DK jelöltje kapta, őt Karácsony Gergely (Párbeszéd-MSZP-LMP) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) követték, Jakab Péter (jobbik) és Fekete-Győr András (Momentum) nem jutottak be.

A közlemény azt írja, hogy a második forduló rövidebb lesz, mint az első forduló, ezért értelemszerűen részlegesen változni fognak a szavazópontok és a nyitvatartásuk. A második forduló szavazópontjainak listáját a jövő héten fogja az OEVB nyilvánosságra hozni. A második fordulóban az egész ország egy választókerületnek fog számítani, azaz a választópolgárok az ország összes szavazópontján érvényesen szavazhatnak, függetlenül az állandó lakcímük egyéni választókerületi hovatartozásától. A szavazási feltételek, azaz a magyarországi állandó lakcím és lakcímigazolvány, valamint egy fényképes igazolvány továbbra is szükséges a szavazáshoz.

Közben a hétvégén bejelentették azt is, hogy október 13-án este fél hétkor, az RTL Klubon lesz a következő, ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita - erről többek között a 24.hu írt. Az élő vitaműsor helyszíne ugyanaz lesz, mint az első fordulóban, és a moderátor ezúttal is Rábai Balázs lesz, a pontos szabályai azonban csak akkor dőlnek el, ha már kiderült, hogy ketten vagy hárman fognak vitázni.

(A borítókép az előválasztás első fordulójában készült. Fotó: Mocsári László)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!