Ugrás a tartalomra

Melyik sport babakocsi a legjobb választás?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 15. hétfő 11:03
A sport babakocsik többféle típusban, sokféle funkcióval kaphatók itthon is. A babafelszerelések arzenáljának nélkülözhetetlen részét képezik, azonban csak kevesen tudják, hogy hány hónapos kortól használhatók ezek a nagyszerű eszközök. Olvasson tovább, hogy megismerje a legfontosabb tulajdonságokat, amelyek segítséget nyújtanak a megfelelő termék kiválasztásában. (Támogatott tartalom.)

A sport babakocsik fontosabb jellemzői: 

• A hazai internetes boltokban kapható sport babakocsik leginkább a baba 8-12 hónapos korától vehetők igénybe biztonságosan.
• A babakocsik típusa, mérete és jellemzői különböznek; vásárlás előtt vegye figyelembe életmódját, költségvetését és a baba életkorát.
• Az utazási alternatívák a sport babakocsit és a gyermekülést egyesítik, sokoldalú lehetőséget biztosítva egészen a kisgyermekkorig.
• Mindig helyezze előtérbe a védelmet, a biztonsági öveket, a reteszelő mechanizmusokat és a stabilitás biztosítását a babakocsi használatakor.

Ne feledje, minden baba más, és egyesek lassabban vagy gyorsabban fejlődnek, mint mások. Kérje ki a védőnő tanácsát, hogy babája készen áll-e arra, hogy sport babakocsiba üljön.

Szempontok sport babakocsi vásárlásakor

Elképzelhető, hogy sport babakocsit fog igénybe venni, amint babája képes lesz rá, egészen addig, amíg kisgyermek lesz. Ezért válasszon olyan eszközt, amely „alkalmazkodik” növekvő gyermekéhez, és megfelel az igényeinek is.

Gondolja át életmódját és költségvetését, és válassza ki a megfelelőt. A sport babakocsik különböző méretű, formájú és anyagúak. Vannak olyanok, amelyek könnyűek, némelyik minden terepre alkalmas, van, amelyik több gyermek számára is testhezálló.

A hazai webshopokban találhatunk 44 és 74 ezer forintért is ilyen termékeket. A drágább sport babakocsik többnyire háromkerekűek és nagy bevásárlókosár szintén tartozik hozzájuk.

A 3 hónaposnál fiatalabb babák számára csak azok a babakocsik alkalmasak, amelyekben teljesen hátradőlhetnek vagy feküdhetnek a kicsik. 

Ha Ön sokat használ autót, szívesebben sétál vagy tömegközlekedéssel utazik, illetve sportos típus, aki az erdőben vagy a parkban kocogva tölti az idejét, akkor ezen tényezők befolyásolhatják a választott sport babakocsi típusát.

Autóbarát

Ha sokat vezet, ezesetben elengedhetetlen az olyan modell, amely könnyen elfér az autója csomagtartójában. Ez lehet egy könnyű babakocsi vagy valami masszívabb, ami egyszerűen összecsukható.

Aktív életmódhoz tervezve

Az aktívabb szülő számára az erősebb, jó felfüggesztésű sport babakocsi célravezetőbb, hogy megvédje babáját a túlzott rázkódástól. 

A kocogó stílusú babakocsik ideálisak a szabadtéri tevékenységekhez. Ezekbe azonban nem szabad 8 hónaposnál fiatalabb gyermeket betenni.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedés használata babakocsival további kihívásokat jelent. A könnyen összecsukható babakocsi itt kulcsfontosságú. Ezenkívül elég könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy fel-le vigye a mozgólépcsőn vagy a járműveken. Láthattunk már olyan szülőket, akiknek könnyű, összecsukható sport babakocsija van, aminek pántja lehetővé teszi, hogy a szülő úgy hordhassa, mint egy hátizsákot. Ez a típus hasznos segítség, ha tömegközlekedéssel utazunk.

Gondolja át, hol fogja vinni és tárolni a babakocsit. Nézze meg a méreteket összehajtva és kinyitva. Fontos, hogy otthonában is jól tudja tárolni a sport babakocsikat és ahogy korábban említettük, az autója csomagtartójában szintén elférjen. A nagyobb babakocsik vagy kocogó modellek strapabíróbb kerekekkel rendelkeznek rögzített helyzetben. Tartósabbak is, különösen a nem egyenletes szakaszokon.

Vásárlás előtt

A masszívabb szerkezeteket nem a bevásárlóközpontokban található üzletek megközelítéséhez alakították ki. A rögzíthető kerekek jobb manőverezhetőséget tesznek lehetővé a bababoltban az állványok közötti navigáláshoz, vagy hosszabb távon ha döcögős terepen közlekedünk. A lényeg, hogy olyan sport babakocsit válasszunk, amely időtálló és maximális kényelmet biztosít a gyermekünk számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!