Ugrás a tartalomra

Menetrendszerűen haladnak a kisvasút vonalán

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 25. hétfő 12:39
Rövidesen újabb fázisához érkezik a Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályarekonstrukciója. Így előreláthatóan szeptember végétől ismételten a Dorottya utcától Lillafüredig közlekedhet a kisvonat. 
Fotók: Juhász Ákos áprilisi felvételei

A Miskolc Televízió ottjártakor a Puskaporos megállónál mindössze a felsőágyazat behordására, illetve a vasúti pálya szabályozására kellett még várni. Jelenleg még ott zúgnak ugyan a gépek, ám nem sokáig, mivel a következő állomás előkészítése is folyamatban van.

A soron következő etap munkálatairól az Északerdő Zrt., LÁEV üzemigazgatója számolt be stábunknak. Pintyili Gergely a külön fázisokra tagolódó műveletek kapcsán elmondta: ugyan a Majláth és a Mélyvölgyi híd közötti szakaszon lévő két híd felújítása igencsak időigényes feladat, mindeközben azonban a vágányépítéssel sem állnak le munkatársai. 

Ütemterv szerint halad tehát az építkezés a szakember szerint. Olyannyira látni lehet már a „fényt az alagút végén”, hogy véleménye alapján az őszi időszakban biztosan átadják a Dorottya utcától Lillafüredig tartó szakaszt az utazóközönség számára. Így a Mikulásvonat járatai is zavartalanul közlekedhetnek majd a vonalon. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!