Ugrás a tartalomra

A mentőknek segítenek a kulturális dolgozók

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 18. szerda 12:23
A Miskolci Kulturális Központ kilenc telephelye közül több bezárt, az intézményben dolgozók közül többen vállaltak szerepet a koronavírus-járvány második hullámában. Telefonos diszpécserként segítik a mentők munkáját.

 

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az intézmény minden eszközével igyekszik segíteni a járvány elleni küzdelmet. – A biztonsági előírások maradéktalan betartása mellett november 11-től újabb területeken segítjük a miskolciakat. Jelenleg öt, de hétfőtől már tíz ügyfélszolgálatos munkatársunk vesz részt a koronavírussal kapcsolatos telefonos tájékoztatásban, időpont-egyeztetésben az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt.

Az ügyvezető beszélt arról is, a kulturális, közösségi és közművelődési programok szünetelése miatt több helyszínük nem látogatható. – Az Ady Endre Művelődési Ház épülete más módon szolgálja majd a lakosságot: ideiglenes Covid mintavételi helyszínként a miskolciak szűrésében vállalt szerepet. Intézményünk aktívan együttműködik a város vezetésével és az illetékes hatóságokkal a védekezésben, mindemellett készülünk arra, hogy művelődési házaink, helyszíneink, melyeket a közösségek töltenek meg élettel, újra kulturális programokkal várják majd a látogatókat – hangsúlyozta Novák Irén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!