Ugrás a tartalomra

„Mert rajongok én Tháliáért” – jótékonysági estet rendeztek a színházért

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 12. vasárnap 10:22
Pénteken este tartotta Vállalkozói Jótékonysági Estjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Első Miskolci Lions Klub, „Mert rajongok én Tháliáért” címmel.
Fotók: Mocsári László

Az ünnepélyes eseménynek, amelynek keretében kitüntetéseket is átadtak, a miskolci Zenepalota adott otthont. Az est bevételét a Miskolci Nemzeti Színház működésének támogatására ajánlották fel a szervezők.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke ünnepi megnyitóbeszédét egy idézettel kezdte, mely szerint, „Színházba járni maga az élet.” Sőt, annál is több, a színház varázslat, lelki utazás és közösségi élmény is. Ezek az alapgondolatok motiválták a kamarát arra, hogy megszervezze a Lions Klubbal közösen a jótékonysági esetet a Miskolci Nemzeti Színház támogatására – ismertette az elnök. Hozzátette, a kétszáz éves miskolci teátrum az erkölcsi talapzatunk egyik fontos támasza, amely részben már akkor is vállalkozói támogatásokból épült. Büszke arra, hogy a mai vállalkozók is, mint XXI. századi utódok, tehetnek valamit a színházért. Tudja azt is, hogy sok helyi vállalkozó, cég és magánember adakozott már erre a nemes célra, most a kamara nevében ők is felhívást intéztek a vármegye vállalkozóihoz, hogy további forrásokat tudjanak biztosítani a színháznak.  

Kovács Krisztián, az Első Miskolci Lions Klub elnöke hangsúlyozta, hogy régi a kapcsolat a klub és a kamara között, nem csak azért, mert személyi átfedések is vannak, hanem azért, mert mindkét szervezet lokálpatrióta elkötelezettségű és így közös célokért hatékonyan tudnak együtt tevékenykedni. A jótékonysági báljaikat is több mint egy évtizede együtt rendezik, így adta magát a lehetőség, hogy a színházért is közösen rendezzék meg a jótékonysági estet. 

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója hálás szavakkal köszönte meg a két szervezetnek az est megrendezését és a támogatást, amit a teátrumnak nyújtanak. Az igazgató is visszaemlékezett a színház kétszáz évvel korábbi megalapítására. Elmondta, kétszáz éve, éppen március tizedikén, már álltak a falak és a belső csinosításán dolgoztak az építőmunkások az első magyar kőszínháznak, amely az ország mai határain belül épült. Már a stukkókat készítették, és akkor a legbüszkébb polgárok e hazában a miskolciak voltak, ahogy ezt Széchenyi István feljegyezte. 
Béres Attila ma is érzi ezt a büszkeséget a miskolci emberek részéről, a színházuk iránt. Akik most is a színház mellé állnak és megmentik, hogy kétszáz év múlva is ünnepelhessék a fennállását és működését. 

A Vállalkozói Jótékonysági Esten felléptek a Miskolci Nemzeti Színház művészei is. Az ünnepi műsorban közreműködött Seres Ildikó Jászai-díjas színművész, Varga Andrea színművész, Harsányi Attila Jászai-díjas színművész, Lajos András színművész, az Allegra Vonósnégyes, Sofia Sulpizi táncművész valamint Nagy Nándor zeneszerző, jazz zongorista. 

További fotók a galériában:

Az esemény a BOKIK kamarai díjainak átadásával zárult. A Vállalkozói Jótékonysági Esten kitüntetettek névsora: 

BOKIK támogatói díjat vehetett át Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.
BOKIK cégvezetői díjas lett Mari József, a Polipack Kft. ügyvezető igazgatója. (Tiszaújváros)
BOKIK vállalkozói díjban részesült Szendrei Mihály, a TOP-ROOM Kft. ügyvezetője és Cseh László, a Cs.L. Mobil Travel Kft. ügyvezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!