Ugrás a tartalomra

Mesefesztivált tartottak Nyékládházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 17. péntek 13:00
Hetedik alkalommal rendeztek Mesefesztivált Nyékládházán, a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsődében március 17-én, pénteken délelőtt. 
Képforrás: Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár

– A pandémia miatt az elmúlt 2 évben elmaradt az óvodánkban a már hagyománnyá vált Mesefesztivál, az idén még nagyobb lelkesedéssel készültünk erre a programra. Ezúttal öt település gyermekei és óvodapedagógusai vettek részt a találkozón – tájékoztatatta szerkesztőségünket közleményében Gálné Vasvenszki Judit intézményvezető.

Tőle tudtuk meg azt is, hogy a szakmai napnak óriási jelentősége van az intézményben. A meseolvasás és az élő mesemondás napjainkban felértékelődött. A számítógépes játékok világában üde színfolt az, hogy a gyermekek fantáziája megindul és képzeletükben életre kelnek a mesék szereplői. A mese által értelmi és érzelmi képességhez, tudásgyarapodáshoz jutnak a gyermekek. Fejlődik a beszédkészségük, szókincsük és a mesedramatizálás közben kijátsszák magukból az esetlegesen kedvezőtlen behatásokat, negatív élményeket.

A résztvevő intézmények:
nyitótánc: Nyékládházi Toporgók Tehetségműhely;
Kistokaji Óvoda, Bölcsőde és Konyha, az előadott mese: A kisgömböc;
Mályi Gézengúz Óvoda, az előadott mese: Dióbél királyfi;
Szirmabesenyő, Napsugár Óvoda, az előadott mese: A három nyúl;
Nyékládháza, Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsőde, Pillangó csoport, az előadott mese: A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!