Ugrás a tartalomra

Mesterséges intelligenciával vértezték fel a vállalkozókat

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. szeptember 03. kedd 15:35
A BOKIK szervezésében egész napos workshopot tartottak a mesterséges intelligenciáról kedden a kamara székházában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a nagy érdeklődésre való tekintettel mezőkövesdi állomását követően újra megrendezte a mesterséges intelligenciáról (MI) szóló előadását és workshopját, immár Miskolcon.

Az este hat óráig tartó rendezvényt megnyitó Kovács J. Attila szerint a világ és benne a gazdaság soha nem látott gyorsasággal alakul át, ezzel pedig számos hagyományos szakma tűnik el, egyúttal jelennek meg merőben újak. A kamara Kézműipari Tagozatának elnöke a megjelent cégvezetőknek hangsúlyozta: a vállalkozásoknak nyitottnak kell lenniük az új technológiák irányába, hogy abból minél többet kamatoztassanak. 

A nyolc témakörre felosztott program során az érdeklődők egyebek mellett megtudhatták, hogy az értékesítés, a marketing, a pályázatírás, a fejlesztés, a grafika, a piackutatás, a pszichológia, a kreatív munka, az üzleti mentorálás és a tartalomgyártás során milyen hasznát vehetik az MI-nek.

Balogh Péter a hallgatóságnak kifejtette: még sose volt olyan rövid az időhorizontunk, mint manapság. Szerinte a tudományos és informatikai előretörés jövőbeni léptéke és nagyságrendje éppen emiatt a jelenből tekintve szinte megbecsülhetetlen. 

Az érdeklődők P. Tóth Andrástól mindezeken felül hallhattak a szövegfeldolgozásról, a szöveg- és képgenerálásról is – akárcsak arról, prezentációjukat a cégek hogyan tudják tartalmilag, stílusában és vizuális elemeiben is feljavítani a mesterséges intelligencia segítségével.

Osztie Tibor képgalériája

Az előadók kitértek arra is, milyen eszközökkel lehet az ügyfélszolgálatok, a HR, a szoftverfejlesztés és a management területén bevetni a kínálkozó technológiát. De a tartalomstratégia kialakításában, a blog-bejegyzésekben és a közösségi média számos pontján hasznát vehetik a vállalkozók a kedden elhangzottak alapján. 

A maratoni előadáson kitértek az ennek nyomán bekövetkező ágazati trendváltásokra, a globalizáció egyéb társadalmi folyamataira és a mindezt övező félelmekre. Az egybegyűltek végezetül ráláthattak a kérdéskör jogi szabályozására is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!