Ugrás a tartalomra

A mézkirálynő látogatott a Brunszvik óvodába

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 11:25
Nem érkezett üres kézzel, ajándékokat is hozott a gyermekek legnagyobb örömére.
Mocsári László képgalériája

Mohácsi Klaudia tavaly nyáron nyerte el a mézkirálynő címet, ami azt jelenti, hogy egy éven át ő képviseli a magyar méhész társadalmat, népszerűsíti termékeiket - akár a legfiatalabbak között is.

- Az ovisok számára tényleg csak a legfontosabb információkat adom át, a legfontosabb, hogy élményt szerezzenek, amit a jövőben hasznosítani tudnak - mondta el érdeklődésünkre.

Rámutatott arra is, hogy manapság a gyerekek igen ritkán találkozhatnak méhészekkel, főleg a nagyvárosokban, ezért országjáró körútra indult, és minden vármegyeszékhelyen meglátogat egy-egy óvodát. Különféle mézekkel és egy játék kaptárral érkezett Miskolcra.

- Mindenhol azt tapasztalom, hogy a gyerkőcök nagyon nyitottak, érdeklődnek, és gyorsan is tanulnak, így aztán nekem egészen könnyű dolgom van - nevetett fel a mézkirálynő.

Klaudia egyébként egy Békés vármegyei kis faluból, Nagykamarásról származik, a méhek szeretetét a családtól örökölte: nagypapája kezdte a méhészkedést, majd az édesapja folytatta, ő pedig néhány éve kezdett el tíz családdal méhészkedni. Mézkirálynőként szeretné jó hírét vinni a magyar méznek, és célja, hogy minél többen megismerjék a méhészeti termékek jótékony hatásait.

Az év mézkirálynőjét minden év augusztusának első szombatján Jászberényben, a nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó alkalmával koronázzák meg. A zsűri egy írásbeli vizsga, egy elbeszélgetés és a nagyközönség előtti bemutatkozás alapján választja meg udvarhölgyeivel. Klaudia első udvarhölgye jelenleg az edelényi Girhiny Alexandra, a második udvarhölgy pedig Csapó Noémi.

A MIÓVI Brunszvik Teréz Sport Tagóvodája egy zöld intézmény, programjában a környezettudatos nevelés, a fenntarthatóság, és az állatok - így a méhek - védelme áll. Így aztán adta magát az ötlet, hogy a mézkirálynőt meghívják magukhoz - mutatott rá Pásztorné Palcsó Tünde, a tagóvoda vezetője.

Elmondta azt is, hogy a tél folyamán már tartottak egy mézkóstolást, és ennek folytatásaként, az ismeretek bővítése érdekében látták vendégül a mézkirálynőt.

A rendezvény keretében a gyermekek interaktív meseelőadáson, kézműves foglalkozáson és mézkóstoláson vehettek részt a Mátyás király utcai intézményben.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!