Ugrás a tartalomra

Milliárdokba kerül a világ legdrágább új autója

totalcar.hu
Utoljára módosítva
2019. március 06. szerda 10:10
A Bugatti La Voiture Noire egy régi felmenőnek állít emléket, és tényleg nagyon sokba kerül.

A La Voiture Noir Jean Bugatti Type 57 SC Atlanticja előtt állít emléket. Stílusa nem véletlenül tűnhet ismerősnek, hiszen a lemezek alatt ugyanazt a W16-os, 1500 lóerős turbómotort találjuk, mint a másik kettő Bugatti, a Divo és a Chiron esetében is, így valószínűleg a szerkezeti alapok is azonosak az eddigi modellekkel – tudósít a Genfi Autószalonról a Totalcar.

Forrá: totalcar.hu

Az autó orrán minden korábbinál nagyobbak a hűtőnyílások, így első látásra elég fenyegető a La Voiture Noire. Oldalt viszont szinte eltűnt a Chiron 'C' betűje, ami kölcsönöz valamennyi eleganciát az óriási tepsinek. Hátulról persze a Noir sem visszafogott, itt nem kevesebb, mint hat óriási kipufogót találunk és az autó teljes szélességében végighullámzó ledcsíkot.

A Bugatti elég merészen azt állítja, hogy ez minden idők legdrágább új autója, ami az adózás után 16,5 millió eurós (cirka 5,2 milliárd forint) ár alapján akár igaz is lehet. Csak viszonyításképp: ebből a pénzből majdnem hét Chiront lehet venni.

Tömegtermék a Bugatti La Voiture Noire-ból sem lesz, hiszen a kiállított darab jelenleg az egyetlen kész példány a világon, és a gyártó szándéka szerint ez így is marad.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!