Ugrás a tartalomra

#mimi: fess, alkoss, gyarapíts, s Miskolc fényre derül!

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 29. szerda 11:48
Oly’ sok rejtett értéke van Miskolc városának, amelyek megmozgathatják a fiatalok fantáziáját. A potenciált az önkormányzat is meglátta, ezért írták ki a Mi Miskolcunk alkotói pályázatot: minden hónapban vezetett túrán tekinthetnek be a 10-25 évesek a kulisszák mögé. A látottakat aztán valamilyen vizuális formában megörökítve nevezhetnek a versenyre.

Mindig izgalmasak az insider pillanatok, amikor valami olyanra nyílik rálátásunk, aminek a működését egyébként homály fedi. És bizony Miskolcon van néhány olyan érték, amelyek izgalmasak lehetnek a látogatók számára, ha bepillantanak a kulisszák mögé. Egy kicsit tekerve ezen a tézisen van egy olyan oldala is a történetnek, amelynek a kulcsszava az érték.

A miskolci önkormányzat több módon igyekszik megmutatni a város értékeit a fiataloknak, hogy ők is egyre inkább sajátjuknak érezzék azt, és – ha nem muszáj – ne hagyják el a megyeszékhelyet. A Mi Miskolcunk alkotói pályázat egy újabb ilyen akció.

Bejárás a Diósgyőri várban; Fotó: Miskolc  Önkormányzata

Rejtett értékek

Feketéné Pál Enikő ifjúsági referenstől megtudjuk, hogy minden hónapban más helyszínt járhatnak be a fiatalok. Jellemzően átalakítás előtt/alatt álló, vagy csak normál esetben elzárt kuriózumokról van szó. A szeptemberi debütáló túra a megújuló Diósgyőri várba vezetett, de tervben van még az Avasi kilátó, óvóhelyek vagy a Miskolci Nemzeti Színház eldugott részei is.

Ilyenkor szakértő idegenvezető mesél az adott helyszínről. Mindennek a célja inspirálni a fiatalokat, akik a látottakat-hallottakat vizuális alkotás formájában dolgozhatják fel minden hónapban. Festmény, fotó, rajz, videó… az önkormányzat várja a kreatív megvalósításokat. A tanév végén egyébként lesz egy best of kiállítás a beérkezett pályaművekből.

Fotó: Miskolc Önkormányzata

Októberben irány a kilátó!

Feketéné Pál Enikő szerint a fiatalok ráéreztek a túra exkluzivitására legutóbb a Diósgyőri várban. A következő utazás október 25-én az Avasi kilátóba vezet, amelyre a Mi Miskolcunk honlapján keresztül, ide kattintva lehet jelentkezni október 22-ig. A holnapon van sok egyéb infó, például a mindenkori túra helyszíne és a kapcsolódó tudnivalók!

További hírek

Olvasnivaló