Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2022.12.21.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFÓ, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 21. szerda 07:33
Borult, szürke, hideg idő, a felhős, nyirkos tájakon kisebb eső, szitálás, néhol ónos szitálás előfordulhat. Aki autóval közlekedik, fokozott óvatossággal tegye, még a téligumi is megcsúszik a jeges úton.
Fotó: minap.hu

Időjárás

Szerdán az ország legnagyobb részén felhős, borongós, nyugaton párás, ködös idő várható. Kezdetben a keleti és déli tájakon süthet ki a nap hosszabb időre. A felhős, nyirkos tájakon kisebb eső, szitálás, néhol ónos szitálás előfordulhat. Délnyugaton élénkülhet meg a délnyugati szél. Hajnalban -8, +2, napközben -1, +11 fok között alakulhat a hőmérséklet. A szelesebb délnyugati tájakon melegszik 10 fok köré a levegő.

Csütörtökön is erősen felhős, borult időre készülhetünk. Hajnalban a köd mellett a Dunántúlon eső, északon ónos eső, szitálás is kialakulhat. Napközben már csak helyenként délkeleten, és a Kisalföldön lehet gyenge eső, szitálás. Gyenge, mérsékelt lesz a délies szél. Kora reggel -3, +4, délután 1-11 fokot mérhetünk. A déli tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Orvosmeteorológia

Szerdán a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Sokaknál jelentkezhet migrén, vérnyomás-ingadozás. Fáradtabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk. Alvászavarok, emésztési problémák, gyulladásos panaszok is kialakulhatnak. A hidegebb, nyirkosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak. Sokfelé befelhősödik az ég, ami fokozza a tompaságot, kedvetlenséget, rossz közérzetet. Ajánlott a meleg, réteges öltözet, nagy lesz a megfázásveszély. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán főként a Nyugat-Dunántúlon csökkentheti le köd a látástávolságot. A felhős, nyirkos időben helyenként szitálás, kisebb eső, néhol ónos szitálás kialakulhat, így nedves, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk. Kezdetben délen és keleten lehet naposabb az idő, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (Forrás: idokep.hu)

Levegőminőség

A legtöbb helyen szennyezett vagy erősen szennyezett a városban a levegő minősége a pmmonitoring.hu információi szerint. Sajnos a hétfő reggeli többségében tiszta levegőnek hűlt helye lett mára. A városunk legszélén lévő mérőpontok kivételével mindenhol szomorú a kép, szennyezett a levegő. Fűtés van, légmozgás nincs, marad az összes füst és por fölöttünk, körülöttünk. Aki teheti keveset tartózkodjon ma a nem friss levegőn. (Forrás: pmmonitoring.hu) 

Útinfó

A Városgazda tájékoztatása szerint félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 31.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 22.
Erenyő u. 134.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Iván u. 35.
Katona J. u. 8.
Kázmér u. 2.
Kolozsvári u. 13-15.
Lőcsei u.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 86.
Stadion u. 7.
Sólyom u. 11.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Átmeneti lezárás várható a Reményi Ede utcában kátyúzási munkálatok miatt ma 9 és 11 óra között - időjárás függvényében. A Petőfi és a Meggyesalja utcák közötti szakaszon az útjavítás miatt az utca teljes egészében lezárásra kerül, a jelzett időpontban kerülni a Teleki Blanka utca felől van lehetőség.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.


Napi horoszkóp 2022.12.21.


Kos
Minden csak viszonyítás kérdése, és amikor úgy érzed, nem állnak túl jól a dolgok, a sors megmutathatja neked, hogy mennyivel jobban haladsz, mint mások. Ez pedig nagy lendületet adhat a folytatáshoz.

Bika
Olyan helyeken is veszélyt láthatsz, ahol nem lenne rá okod, ez a túlzott óvatosság pedig lassan többet árt, mint amennyit használ. Lehet, hogy ideje kockáztatni egy kicsit, és felfedezni valamit, ami eddig rejtve maradt előtted.

Ikrek
Tanácsot kérsz valakitől, és lehet, hogy te nem örülsz, hogy ezzel kell zargatnod, ő azonban kifejezetten boldog attól, hogy használhatja a tudását. Lehet, hogy máskor is érdemes meghallgatnod őt, hiszen ezzel mindketten jobban jártok.

Rák
Ha rendet raksz magad körül, a lelkedben is nagyobb lesz a rend, és tisztábban látod azokat a dolgokat, amikre eddig nehéz volt talán gondolni is. Lehet, hogy ez a lépés most sem lesz kellemes, de a szükségességét te is érzed.

Oroszlán
Ideje lezárni néhány dolgot, és letenni olyan terheket, amiket régóta fölöslegesen cipelsz magaddal. Csak azért, mert eddig vártál egy alkalomra, nem jelenti, hogy itt is kell ragadnod vele. Talán ma lesz a tökéletes nap arra, hogy újabb lehetőségek után nézz.

Szűz
Vegyél ki egy kis szabadidőt saját magadra, és lehetőleg most ne azon járjanak a gondolataid, hogyan tudnád mások problémáit megoldani. Törődj egy kicsit saját magaddal, pihenj, relaxálj, mert lehet, hogy hamarosan másoknak is szüksége lesz az erődre.

Mérleg
Egy egészen apró feladatot kellene elvégezned, de olyan sokáig halogatod, hogy az egész napodat is beárnyékolhatja. Lehet, hogy jobban jársz, ha még reggel túlesel rajta, és később már nem aggódsz emiatt. Biztosan találsz magadnak jobb programot is.

Skorpió
Nem szereted a kéretlen tanácsokat, főleg nem, ha olyanoktól érkeznek, akiknél tapasztaltabbnak gondolod magadat. Meghallgatni őket azonban semmibe nem kerül, és lehet, hogy olcsóbban megúszod, ha elengeded őket a füled mellett, mint ha vitába szállsz.

Nyilas
Nem ritka, hogy azok, akik a leghangosabban érvelnek valami mellett, és meg sem akarják hallgatni a másik oldalt, a maguk területén is hibát hibára halmoznak, ám ahhoz is túl elvakultak, hogy ezt észrevegyék. Nem is érdemes azzal próbálkozni, hogy felnyisd a szemüket.

Bak
Valaki, akinek eddig a segítségére szorultál, talán szívesen húzott ki a bajból, most azonban ideje, hogy a saját lábadra állj, még akkor is, ha ő ellenzi ezt a dolgot. Lehet, hogy szereti a megmentő szerepét, de neked saját magadért kell felelned.

Vízöntő
Valaki a saját trükködet veti be ellened, és amikor még működik is, nem tudsz haragudni, inkább elismered, hogy milyen gyorsan tanul. Legközelebb már te is észnél leszel, és ez az egészséges versengés mindkettőtökre jó hatással lesz.

Halak
Mindenképpen fejezd be az egyik dolgot, mielőtt egy másikba kezdenél, különben könnyen félbehagyott munkák között találhatod magadat, és a nap végére semmivel sem végzel. Még ha egész nap dolgoztál is, a kielégültség érzése elmarad majd, és ez nem tesz jót neked. (Bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!