Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2022.12.22.): időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 22. csütörtök 07:51
Szerda éjjelre ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat, így érdemes a lábunk elé nézni csütörtök reggel.

Időjárás

Általában erősen felhős vagy borult, párás idő várható, a Dunántúlon szakadozhat fel kevés helyen a felhőzet. Elszórtan várható szitálás, ónos szitálás, gyenge eső, reggel átmenetileg néhol ónos eső is. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában 0 és +6 fok között valószínű, de a Dunántúlon néhol akár több fokkal enyhébb lehet az idő. Késő este -1, +5 fok valószínű. (forrás: met.hu)

Levegőminőség

A legtöbb helyen szennyezett vagy erősen szennyezett a városban a levegő minősége a pmmonitoring.hu információi szerint. 

Útinfó

A Városgazda tájékoztatása szerint félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 31.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 22.
Erenyő u. 134.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Iván u. 35.
Katona J. u. 8.
Kázmér u. 2.
Kolozsvári u. 13-15.
Lőcsei u.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 86.
Stadion u. 7.
Sólyom u. 11.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, anélkül telt el az idő, hogy bármit is sikerült volna elintézned, és ez most ingerültté, feszülté tehet, mert az utolsó pillanatban kell kapkodnod. A stressz azonban segít, hogy felszabadítsd a rejtett energiáidat, és mindennek a végére járj.

Bika
A jutalomra gondolsz, de ahhoz, hogy ezt elérd, előbb dolgoznod is kell érte. Még ne merülj el teljesen az álmodozásban, akkor sem, ha már érzed a karácsony szellemét. Rendezd el a fontos dolgokat, mielőtt pihenni kezdesz.

Ikrek
Bármennyire szeretnéd is, úgy tűnik, valaki nem tudja megállni, hogy mindig beleszóljon a dolgaidba. Lehet, hogy itt az ideje elmondani neki, hogy neked nincs ínyedre a dolog. Ez a passzív-agresszív hárítás egyikkőtöket sem vezeti sehová.

Rák
Valami felhívhatja a figyelmedet egy problémára, amiről eddig nem vettél tudomást, pedig úgy tűnik, rajtad kívül mindenki tisztában volt a megoldással. Ne rágódj sokáig a dolgon, a lényeg, hogy most már tudod, mit kell tenned.

Oroszlán
Fontos döntés előtt állsz, és noha lehet, hogy valami rövid távon egyszerűbb megoldásnak tűnik, most érdemes a hosszú távú céljaidat figyelembe venni. Fektess be egy kis plusz energiát most, és hagyd, hogy később megtérüljön.

Szűz
Ne akarj mindent egymagad megoldani, mert ez nem vezet sehová, legfeljebb ahhoz, hogy összeroppansz a súlyok alatt. Ha pedig nem is kértél segítséget, mások nem is fogják érteni, mi volt a baj, és miért nem tudtál megbirkózni vele.

Mérleg
Szeretnéd, ha melletted lenne valaki, aki most nem lehet, és ez szomorúsággal tölt el. Ugyanakkor örülsz azoknak, akik most is veled vannak, és, ha megpróbálod, akkor még az egyedül töltött időt is képes leszel majd élvezni.

Skorpió
Utolsó esélyt adtál valaminek vagy valakinek, és most úgy döntesz, tovább lépsz. Ha az első lépések kicsit ijesztőek is lehetnek, gyorsan belejössz majd az új szerepedbe, és rájössz, hogy nem is volt olyan rossz döntés kimozdulni a nyugalomból.

Nyilas
Erősebb vagy, mint hiszed, és egy véletlen folytán ma meg is tapasztalhatod a saját hatalmadat, ami talán téged magadat is meglep majd. Ha már tisztában vagy az erőddel, próbáld jó célra fordítani azt, és dolgozz vele valami olyanért, amiben hiszel.

Bak
Fontos, hogy ne veszítsd el a ritmust, ha valamin dolgozol most, akkor tarts ki mellette, akkor is, ha fáradtnak érzed magadat. Lehet, hogy egy kicsit meg kell erőltetned magadat, de az idő téged igazol majd.

Vízöntő
Valaki nagy meglepetésre készül, amitől biztosan leesik majd az állad. Az ajándéknak is örülsz, de a szándék még inkább meghat majd, és végre úgy érzed, olyan emberek vesznek körül, akiknek a szeretetéért hálás lehetsz.

Halak
Az év végi hajtásban is vállalsz még egy kis plusz munkát, mert azt reméled, hogy ezzel rendezheted a soraidat. Rád is fér most egy kis extra bevétel, de a legjobbat akkor teheted, ha a gondolataidat is rendezed, és megfontolod a kiadásaidat.

(forrás: bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!