Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.01.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 01. vasárnap 08:30
Hát itt van, 2023 első napja, köddel, füsttel, még érezhető puskaporszaggal. Az éjszakai tűzijáték nem tette tisztábbá a levegőnket, és sajnos a szinte már szokásos lakástűz sem maradt el. Lássuk, mit tartogat számunkra január elseje.
Újév reggel az Avason (Fotók: BI)

Időjárás

Ködös, nyirkos idővel indul az Újév. Vasárnap főként északon, északkeleten és a Fertő-tó környékén maradhat tartósan párás, ködös az idő, néhol szitálás kialakulhat. Máshol fátyolfelhős-napos időre készülhetünk. A Dunántúlon sokfelé élénk, erős lehet a délnyugati szél. Kora reggel 1 és 10, napközben a borongós, nyirkos tájakon 5 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. A legmelegebb délnyugaton lesz.

Hétfőn az ország nagy részén folytatódik a kora tavaszt idéző időjárás délen több, északon kevesebb napsütéssel. Északon, északnyugaton lehet tartósan párás, ködös, nyirkos, ezáltal hidegebb az idő, itt szitálás előfordulhat. A Dunántúlon és a Duna mentén többfelé élénk, erős lehet a déli-délnyugati szél. A maximumok 11-17 fok között alakulnak.

Kedden még többfelé lehet párás, ködös a reggel, majd napközben egy hidegfront hoz felhős, borongós, időt. Ekkor még csak néhol, estétől északnyugat felől elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati szél több helyen megélénkülhet. Napközben 7-13 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz időjárási front felettünk, ugyanakkor melegedés zajlik térségünkben, amelynek hatására fáradékonyabbak, aluszékonyabbak, dekoncentráltabbak, bágyadtabbak lehetünk, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, migrén előfordulhat, valamint vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.
A nyirkosabb északi tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi panaszok, a szelesebb tájakon élők pedig fejfájást, ingerlékenységet tapasztalhatnak.
Réteges öltözet viselése ajánlott, viszont a nyirkosabb, ködösebb tájakon nagy lesz a megfázásveszély, az ott élőknek meleg öltözet viselése javallott.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap főként északon, északkeleten és a Fertő-tó környékén tartósan párás, ködös maradhat az idő, így jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol akár száz méter alá csökkenhet a látótávolság. Eleinte néhol szitálás előfordulhat, ami csúszós utakat eredményezhet. 
A Dunántúlon sokfelé élénk, erős délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Miskolc levegője sajnos továbbra is a szennyezett vagy erősen szennyezett kategóriában van. Az éjszakai fűtést a szilveszteri tűzijátékok füstje is kiegészítette, miközben nem mozdul felettünk a levegő. Sajnos az év első napjára sem ígért a meteorológia változást. Aki teheti, ne tartózkodjon ezen a ködös, füstös vasárnapon a kinti levegőn. További infók: pmmonitoring.hu 

Útinform

A Városgazda útinformációi szerint a következő korlátozásokra kell készülni a következő napokban:

Félpályás terelésre lehet számítani:

Baráthegyalja u. 31.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 22.
Erenyő u. 134.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Feszty Árpád u. 125.
Garas Sámuel sétány
Görögszőlő u. 34.
Gyár u. 59.
Iván u. 35.
Kázmér u. 2.
Lőcsei u. 11.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Templom tér 5.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.


Horoszkóp

Kos

Változnak körülötted a dolgok, és neked sem egyszerű lépést tartani velük, de van, aki még inkább lemarad. Lehet, hogy érdemes egy kicsit lassítani, és segíteni másoknak is felzárkózni. 

Bika

Ha elvállaltál valamit, akkor a dolog végére is kell járnod, bármennyire nehéz is az ügy, és bármilyen nehéz is rávenni magadat a feladatra. Sokkal jobban fogod érezni magadat, ha a feladatot letudva pihenhetsz. 

Ikrek

Az új év nem jelent egyúttal új életet is, legalábbis úgy nem, ha ezt a szeretteivel nem beszélte meg. Jó ötletnek tűnt bevezetni pár változást, de erről elfelejtett egyeztetni és most ellenállásba ütközik. Legyen türelmes, adjon időt azoknak, akiket ez érint, hogy ők is megértsék, miért jutott erre az elhatározásra. Érveljen, ne veszekedjen, hiszen így tudja meggyőzni őket arról, ez egy járható út lesz.

Rák

Úgy döntesz, hogy adsz még egy esélyt a dolgoknak, mielőtt lezárnád az ügyet, és más irányba indulnál. Ez rendben is van, hogyha tényleg képes leszel ehhez az elképzeléshez tartani magadat. 

Oroszlán

Tele van lendülettel, de ugyanez nem mondható el a szeretteiről. Ezért ne is próbáljon túl nagy terhet tenni a vállukra azzal, hogy elvárásokat támaszt velük szemben. Ha vannak tervei erre a napra, azokat inkább egyedül próbálja meg kivitelezni, érjen el bár kevesebbet, de nem feszültségek árán. Az új év nem kezdődhet mindjárt egy kiadós veszekedéssel, hiszen így nem reménykedhet békés folytatásban sem.

Szűz

A dolgok szinte maguktól alakulnak, neked mintha nem is kellene tenned értük. De te voltál az, aki pályára állított mindent, és neked köszönhető, hogy most olajozottan mennek az ügyek.

Mérleg

Ma valaki, aki közel áll hozzád, megpróbál visszafogni abban, hogy azt tedd, amit szeretnél, úgy élj, ahogyan elképzeled. Értesd meg vele, hogy tudod, hogy a szeretet és a féltés munkál benne, de neked muszáj a saját utadon járnod még akkor is, ha ez időnként buktatókkal jár. Ha igazán szeret, támogatni fog.

Skorpió

Most, hogy biztonságban érzed magadat, sokkal nagyobb kedvvel veted magadat a dolgokba, és sokkal több az energiád is, mert nem kell állandóan készenlétben tartanod magadat. Ez valóban minőségi változást jelent majd. 

Nyilas

Engedélyezzen magának egy lustálkodós napot. Nem kell azonnal nekilátni az újévi fogadalmaknak, hiszen a körülmények sem adottak hozzá. Ha mindenáron szeretné hasznosan tölteni az időt, olyan feladatokat keressen, melyekkel szívesen foglalkozik, és nem okoznak valódi megterhelést. Legyen sikerélménye, hogy lendületbe kerüljön, a nehézségeket pedig igyekezzen most még csak számításba venni, felkészülni azokra.

Bak

Tudomásul kell vennünk, hogy a dolgok körülöttünk folyamatosan változnak és ez kihatással van szinte mindenre. Ma talán felmerülhet benned az is, hogy elengedj valamit, amiről eddig azt hitted, mindig is az életed része lesz. Ha változik a világ, változz vele te is!

Vízöntő 

Valaki megpróbál meggyőzni valamiről, de te tudod, hogy valójában csak arról van szó, hogy a maga érdekei szerint próbálja alakítani a dolgokat. Átlátsz a helyzeten, és nem hagyod, hogy behálózzon. 

Halak 

Ne tervezz előre, amikor még az első lépést sem tetted meg. Apránként haladj, különben nem leszel képes megélni a kielégülés érzését, mindig csak a sürgető vágyat érzed majd, ez pedig nem tesz boldoggá. (Forrás: bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!