Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.08.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 08. vasárnap 08:36
Ködös reggel jön, ha szerencsénk van, a párát elfújja a délies szél, de tartós napsütést inkább az ország déli területeire jósolnak mára. Esőre kicsi a valószínűség, az év első régiségvásárát így talán nem mossa majd el. A nedves, ködszitálós levegő miatt azért öltözzünk fel rendesen. Az első hang, amit kint meghallottam ma reggel az ez volt: nyitnikék, nyitnikék, nyitnikék... Na most, vagy a cinege téved, vagy itt a tavasz?
Fotó: Internet

Időjárás

Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország déli felén várható. Hajnalban -1, +5 fok várható. Délután a csúcshőmérséklet északon, északkeleten 5 és 8, máshol 9 és 15 fok között alakul.
Hétfőn már erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Este az északi hegycsúcsokon akár havas eső, kisebb havazás kialakulása sem kizárt. Az élénk, erős délies szél, ami délután északnyugatira fordul a Dunántúlon. Hajnalban 2-9, délután 5-12 fok között alakul a hőmérséklet. 

Nem csak a széncinegék gondolják azt, hogy jön a tavasz, a növényeink is. Ez ma reggeli fotó a már láthatóan virágzó hóvirágról: 

Hóvirág 2023 január 8-án. (Fotó: BI)


Orvosmeteorológia

Vasárnap fronthatás nem várható, de az élénk, helyenként erős déli széllel érkező enyhébb levegő hatására a melegfrontra, melegedésre érzékenyeknél jelentkezhetnek kellemetlen panaszok. Migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés alakulhat ki. A szeles tájakon egyeseknél tovább fokozódhatnak a panaszok. Hajnalban a sokfelé ködös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák. Reggel tehát érdemes kicsit rétegesebben öltözködni, könnyen megfázhatunk a nyirkos időben. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!


Közlekedésmeteorológia

Vasárnap reggelre sokfelé képződik pára, köd. Egyes tájakon sűrű köd is kialakulhat, melyben a látástávolság akár száz méter alá is lecsökkenhet. A ködös tájakon emellett ködszitálás teheti csúszóssá az utak felületét. Tartósan nyirkos, ködös tájak napközben még északon lehetnek, máshol túlnyomóan napos idő ígérkezik, így érdemes lesz magunkkal vinni a napszemüveget. A szelesebb dunántúli tájakon kissé romolhat az autók menetstabilitása. A ködös reggeli időben tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! (idokep.hu)


Levegőminőség

Köszönhetően a kitartóan áramló, gyenge, de tartós dél-délnyugati szélnek, városunk levegője kifejezetten tiszta ma reggel. A pmmonitoring.hu honlapján szinte csupa mosolygó fejjel találkozunk – ami a megfelelő levegőminőséget jelenti. Miskolc nagyobb részén tehát megfelelő a levegő minősége, az Örömhegyi mérőállomásnál kifejezetten jó ma reggel. Marad az enyhén szeles idő, így aki szeretne, az ma mozduljon ki friss levegőt szívni. További információ a pmmonitoring.hu oldalon. 


Útinform

Érkeznek a Városgazda Miskolcra vonatkozó közlekedési információi is.

Félpályás terelésre lehet számítani:

-Baráthegyalja u. 31., 146.
-Balassi B. u. 14.
-Bartók u. 41.
-Bellervölgy u. 12.
-Beregi u. 3.
-Berekkert u. 118.
-Csabavezér u. 77.
-Előhegy u. 18., 22.
-Erenyő u. 134.
-Ernye bán u. 25.
-Fenyő u. 38.
-Görögszőlő u. 34.
-Gyár u. 59.
-Irinyi J. u. 21.
-Kázmér u. 2.
-Mikes Kelemen u. 4.
-Nyár u. 18.
-Negyvennyolcas u. 3-5.
-Pillangó u. 12.
-Soltész N. K. u. 28.
-Templom tér 5.
-Templom u. 51.
-Toronyalja u. 9.
-Ungvári u. 10.
-Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

-A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

-Balesetről nincs információ.

-A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál és az Újgyőri Főtéren is sárgán villognak.


Napi horoszkóp 2023.01.08.

Kos
Valaki téged hibáztat a saját kudarcaiért, és bár neked érthető módon nem esik jól a dolog, ne feledd, hogy az ő helyében talán még te is mást hibáztatnál. Adj neki időt a feldolgozásra.

Bika
Csak azért, mert valami leköti most a figyelmedet, még nem lettél teljesen vak, és észreveszed, ha valaki megpróbál visszaélni a helyzeteddel. Avatkozz be, mielőtt nagyobb gond lesz.

Ikrek
Élvezed azt, amit csinálsz, és ez a lehető legnagyobb ajándék, amit remélhetsz. Ha másokkal is meg tudod osztani ezt az örömet és lelkesedést, az pedig tényleg bearanyozhatja a napodat.

Rák
Ne feledd, hogy mi volt az eredeti oka annak, hogy elindultál egy úton, és ne hagyd, hogy valaki más a nagyobb siker érdekében eltérítsen ettől. Tartsd magadat az eredeti tervekhez és értékekhez.

Oroszlán
Sok aprósággal kell most megküzdened, és lehet, hogy közben éppen a valódi, nagyobb problémát nem veszed észre. Ne hagyd, hogy megzavarjanak a kisebb nehézségek, arra figyelj, ami számít.

Szűz
Ne kapkodj, van még időd arra, hogy elrendezz valami igazán fontosat, még ha nem is sok szabadidőd marad így ma. Mivel nem vagy az a típus, aki szeret az utolsó pillanatra hagyni valamit, kicsit kellemetlen lehet a mai nap.

Mérleg
Nem biztos, hogy neked is azok a dolgok az igazán fontosak, amik másoknak, de ez még nem jelenti azt, hogy nekik lenne igazuk. Mindenkinek a maga módján kell élnie az életét, ahogyan az neki jó.

Skorpió
Valaki megpróbálja megmondani neked, hogy mit hogyan kellene tenned, és nem is tudja, hogy ezzel mit szabadít magára. Régóta forrt már benned ez az indulat, és most kitörve elmoshatja az akadályokat.

Nyilas
Valaki azt mondja, hogy szüksége van rád, de te nem is tudod, hogy merj-e hinni neki. A felelősség egyszerre ijesztő és hízelgő. Ha ezt szeretnéd, merj adni egy esélyt a dolognak.

Bak
Gyorsabban haladnak a dolgok, mint ahogyan azt remélted, így azonban olyan hirtelen jöhetnek az eredmények, hogy arra talán még nem is vagy felkészülve.

Vízöntő
Képes vagy higgadtan és nyugodtan megbeszélni valakivel egy problémát, és ez mindkettőtöknek nagy megkönnyebbülést jelent. Nyugodtabban, és egymást nem zavarva folytathatjátok az utatokat.

Halak
Nem a megszokott úton mész, és mersz egy kicsit kockáztatni. Ennek köszönhetően valami olyasmit fedezhetsz fel, ami igazán értékes. Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló