Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.01.10.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 10. kedd 07:57
Eső, eső és még több eső. Illetve lesz itt más is: a hegyekben havas eső, hó is eshet, délután pedig térségünkben erős, sőt akár viharos széllökésekre is készülni kell.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint térségünkben egész nap borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Délig sokfelé várható eső, majd a csapadék súlypontja a keleti országrésze helyeződik át, a hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Az északi, északnyugati szél délután a Tiszántúlon megerősödik, a Zemplén térségében és a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Levegőminőség

Városszerte jó és kiváló a minősége a levegőnek, elfogadható kategóriába egyedül a Magashegyen sorolja azt a pmmonitoring.hu. További részleteket, napra, sőt percre kész információkat az előbb említett oldalon talál Miskolc levegőjének minőségéről.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a miskolci utakról:

Félpályás terelés:
Baráthegyalja u. 31, és 146.
Balassi B. u. 14.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Csabavezér u. 77.
Előhegy u. 18, és 22.
Erenyő u. 134.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Irinyi J. u. 21.
Kázmér u. 2.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 28.
Templom tér 5.
Templom u. 51
Toronyalja u. 9.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Horoszkóp

Kos
Sok feladatot megoldottál, de még mindig sok kérdés vár megválaszolásra. Ezeket se vedd félvállról, és igyekezz addig megoldásokat találni, amíg nem kell versenyt futnod az idővel.
Bika
Azt remélted, hogy mostanra kicsit jobban fogsz majd haladni a dolgokkal, de lehet, hogy még egy kis időre van szükséged, hogy mindent elrendezz. Inkább hagyj magadnak ráadást, minthogy elkapkodj egy döntést.
Ikrek
Messzire jutottál, és most itt az ideje egy kicsit megállni, és átgondolni az eddigi eredményeidet. Nem elég magasra törni, azt is el kell döntened, hogy mit teszel, ha odáig jutottál.
Rák
Úgy érzed, valaki kifejezetten provokál téged, és csak azt várja, hogy mikor robbansz ki. Ne add meg neki ezt az örömet, de ne is fojtsd el a haragodat, próbáld nem engedni neki, hogy zavarja a nyugalmadat.
Oroszlán
Mindenkinek vannak dolgai, amiket egyszerűen el kell fogadni olyannak, amilyenek. Próbálj mások jó tulajdonságára koncentrálni, ahelyett, hogy mindenkiben csak a rosszat látnád meg.
Szűz
Éppen csak sikerül véghez vinned valamit, és bár ezúttal elkerülted, hogy nagyobb gond legyen, legközelebb nem akarod ilyen stressznek kitenni magadat. Készülj fel előre a hasonló helyzetekre.
Mérleg
Sok mindent elterveztél már, és csak azt várod, hogy elkezdhesd a megvalósítást. Ma végre lehetőséged nyílik arra, hogy élesben is kipróbáld, működnek-e az elképzeléseid, és készen állsz-e a szerepre.
Skorpió
Minden lehetőséget ki kell most használnod arra, hogy másokat is megnyerj az ügyednek. Ha valaki érdeklődik a lehetőségek iránt, akkor ne félj beavatni a részletekbe, mert lehet hogy szövetségesre találsz.
Nyilas
Bizonyos kényelmetlenségekkel számolnod kell azért cserébe, hogy minden idejében elkészüljön, és a terveid ne mondjanak kudarcot. Ez azonban megéri azt, amit el szeretnél érni.
Bak
Zavar most a csönd, társaságra, eseményekre vágysz, de erre szerencsére lehetőséged is adódik majd. Ragadd meg az alkalmat arra is, hogy új embereket megismerj, mert ma mindenki rajongani fog érted.
Vízöntő
Próbélsz rugalmas maradni, de amikor valaki kioktató hangnemben kezd beszélni veled, akkor nálad is elpattan valami. Bármilyen udvarias akarsz is lenni, valahol meg kell húznod a határt.
Halak
Adódhat ma néhány nehézség, de egyik sem lesz végleges, ha tudod, hogy hová kell fordulnod velük. Hallgass arra, akinek több tapasztalata van a kérdésben, és a tanácait követve gyorsan megoldódnak majd a dolgok.

Forrás: Bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!