Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03.01.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 01. szerda 08:13
Délelőtt csökken a felhőzet, délutánra akár még a nap is előbújhat.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda estig északkelet felől érdemben csökken a felhőzet, az ország azon felében délután már derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. A nyugati, délnyugati tájakon azonban erősen felhős marad az ég, és a délnyugati határ közelében reggel még havazás, havas eső, eső is előfordulhat, délután már inkább csak néhol lehet gyenge eső. Az északkeleti szél napközben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 4 és 9, a Dunától keletre 9 és 13 fok között alakul. Késő estére -4 és +4 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Levegőminőség

pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint szerdán reggel városszerte jó vagy megfelelő a levegő minősége. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:

Útlezárás:
A Kocsonyafesztivál előkészítő munkálatai miatt lezárták a gépkocsiforgalom előtt a Csizmadia közt és a Kandia utcát, így sem közvetlenül az Uitz Béla utcáról, sem a Csengey utca felől nem lehet behajtani a Szinva teraszra. A lezárás előreláthatólag hétfő estig marad érvényben.

Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utca közötti szakaszon, a Petőfi utcában a kétirányú közlekedés biztosított. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

  • Acél u. – Kavics u. kereszteződés
  • Árpád u. 10.
  • Báthori sor 103. és 105.
  •  Bellervölgy u. 12.
  • Benedek E. u. 1.
  • Csehov u. 2.
  •  Csermák A. u. 67.
  •  Csokonai V.M. u.12.
  •  Dorottya u. 6.
  • Erenyő u. 106.
  • Katowice u. 25.; 29.
  • Mikes Kelemen u. 4.
  •  Nyár u. 18.
  • Negyvennyolcas u. 3-5.
  • Pillangó u. 12.
  • Selyemrét u. 2.
  • Szeretet u. 4.
  • Tokaji F. 2.
  •  Vasöntő u. 5.
  • Vécsey u. 14.
  • Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Minél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz valaminek, annál fontosabb szerepet tölt be az életedben, tartsd ezt szem előtt, amikor eldöntöd, hogy időt és energiát szánsz-e egy dologra, mert ha egyszer beengedsz valamit vagy valakit az életedbe, már nehéz lesz száműzni onnan.

Bika
A mesékben nem csak a gyerekek hisznek, néha a felnőtteknek is jól esik elhinni azt, amit szeretnének. Az illúziók azonban egyszer csak összedőlnek, és akkor védtelen leszel a valósággal szemben.

Ikrek
Túlzás lenne azt állítani, hogy mindig helyes döntéseket hozol, de többnyire jól érzékkel állapítod meg, mikor kerülsz olyan szituációba, amelyikből jobb gyorsan távozni, és ma szükséged lesz erre a képességedre. Ha rossz társaságba keveredsz, ne habozz lépni, még akkor sem, ha ezzel esetleg megbántasz másokat.

Rák
Nézz mélyen magadba, és gondold át, ott tart-e az életed, ahol szeretnéd. Lehet, hogy mindaz, amiért dolgoztál, végre megvalósult, és te mégis elégedetlen vagy az eredménnyel. Ebben az esetben azonban te vagy az egyetlen, aki változtathat a dolgokon.

Oroszlán
Könnyebb lesz megtalálnod a válaszokat, ha tudod, hogy mik a kérdéseid. Találd ki, hogy melyik az a terület az életedben, amelyiket leginkább fejleszteni szeretnél, és mik azok a problémák, amelyeknek a megoldására koncentrálnod kell, és így eljuthatsz a megfejtésekhez is.

Szűz
Nem kerül minden pénzbe, ami jó. Ha most nem is engedheted meg magadnak a nagyzolást, egy baráti beszélgetés, egy nagy séta, egy ölelés valamelyik szerettedtől mindig ingyen van, és többet jelenthet, mint bármi, amit pénzen megvehetnél.

Mérleg
Nem akarsz elkapkodni egy döntést, inkább csendben meghúzódsz és kivársz, amíg biztos lehetsz mások érzelmeiben, de sokáig nem halogathatod a döntést. Idővel ki kell adnod magadat, és az érzések feltárása mindig kockázattal jár, de ha a csigaházadban maradsz, sosem találod meg a lelki társaidat.

Skorpió
Próbálj meg lazítani, mert az állandó feszültség az egészségedet is veszélyezteti. Arról nem is beszélve, hogy így nehéz bölcs döntéseket hozni, és nem is könnyű megtalálni, mi az, ami a leghatékonyabb módon vinne közelebb a célodhoz. Egy kis pihenés után mindent más színben fogsz látni.

Nyilas
Szeretnél végre lezárni egy régi ügyet, de valami mindig visszaránt, nem tudsz szabadulni egy érzéstől, egy emléktől, egy lehetőség gondolatától. Lehet, hogy most megéri visszalépni kettőt, és adni még egy esélyt a dolgoknak. Ha nem is jársz sikerrel, legalább biztos lehetsz, és tovább haladhatsz az utadon.

Bak
A félig teli vagy félig üres pohár kérdése az egész napodat végig kíséri, most te döntöd el, hogy az eseményeknek a jó vagy a rossz oldalát látod-e meg. Minden csak a hozzáállásodon múlik, és a dolgok kimenetelét is befolyásolja, hogy hogyan közelítesz egy-egy problémához.

Vízöntő
Ingadozik a hangulatod, az egyik pillanatban boldognak, a másikban magányosnak vagy sikertelennek érzed magadat. Mindenkinek vannak jó és rossz pillanatai, és míg bizonyos dolgokban sikeresek vagyunk, addig másokban kevésbé. Koncentrálj a jó dolgokra, és ezek a gyengeségeidet is segítenek fejleszteni.

Halak
Pattanásig feszíti valaki az idegeidet, és végül már elég egyetlen rossz szó vagy mozdulat, hogy kitörj, mint egy vulkán. A következmények nem biztos, hogy kellemesek lesznek, de az tény, hogy időnként jól esik szabadon engedni a bennük fortyogó indulatokat, ahelyett, hogy folyton megpróbálnánk elnyomni őket.

További hírek

Olvasnivaló