Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03.02.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 02. csütörtök 07:45
Bár az ország nagyobb részén már ma is felhős lesz az idő, nákunk még kitart a napsütés, napközben kilenc-tizenhárom fokokkal. 
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön a délnyugati, déli megyékben erősen felhős vagy borult lesz az ég és szórványosan fordulhat elő - általában gyenge - eső. A felhőzet lassanként észak felé terjed, de naplementéig az ország északkeleti felén napos marad az idő. Az északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 9 és 13, a Dél-Dunántúlon 5 és 8 fok között valószínű. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

A város nagyobb részén jó, illetve kiváló a levegő minősége, a Martinkertvárosban, Szirmán és a Joysonnál viszont csak elfogadható, Újdiósgyőr egyes részein, például az Újgőri piacnál viszont szennyezett - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Miskolci Városgazda útinfói jönnek: 
Útlezárás:
Március 2-án, csütörtök reggel 6:30-tól lezárják a forgalom előtt a Patak utcai kavicsos nagy parkolóját, a Városháza Hunyadi utcai bejárata előtt lévő parkolóhelyeket, 23:00 órától pedig a Kazinczy utca Nagy Imre utcai kihajtójától a Villanyrendőr felé vezető szakaszát, a Régiposta felé azonban továbbra is ki lehet majd kanyarodni. 
Szombat reggel 6:30-tól azonban ez utóbbi szakaszt is lezárják, egészen a sarki kisvendéglőig, az autósok a Régiposta utcára fordulva hajthatnak majd tovább. Péntek reggel pedig, ugyancsak 6:30-tól lesz érvényben lezárás a Hunyadi utcán a Városháztér felé a Bartók tér sarkától. A Csizmadia közbe, a Kandia utca felé már február 28-án, kedd reggeltől nem hajthatnak be a gépjárművek.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A lezárás 2023.02.06-tól lépett életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V.M. u. 12.
Dorottya u. 6.
Erenyő u. 106.
Katowice u. 25.; 29.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F. 2.
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Gyorsan szeretnél túlesni valamin, de ha korábban hibákat követtél el, akkor azoknak most az árát is meg kell fizetned. Ne akarj kibújni a felelősség alól, ez csak megerősíti majd a jellemedet.
Bika
Úgy érzed, csak ide-oda kapsz, de bármibe fogsz is, nem tudsz igazán kiteljesedni, és mintha egyik feladatodat sem sikerülne tökéletesen elvégezned. Lehet, hogy ideje egy kis szünetet tartani.
Ikrek
Valami, amit eddig tökéletesnek hittél, most megmutatja, hogy van másik oldala is. Ne keseredj el, a nehézségek is hozzátartoznak az egészhez, ha valami csak egyoldalú lenne, akkor az tökéletes sem lehetne.
Rák
Kihúzol a bajból egy régi barátot, de úgy érzed, nem kapod meg azt az elsimerést, ami járna neked. Persze nem ezért cselekdtél, de mégis örülnél, ha a barátod értékelné azt az erőfeszítést, amit érte teszel.
Oroszlán
Ritkán akad el a szavad, de most olyan helyzetbe kerülhetsz, amikor nem tudod, mit kellene mondanod, vagy hogyan kellene viselkedned. Cselekdj a szívedből, és hagyd, hogy a tetteid beszéljenek helyetted.
Szűz
A közel tökéletes neked nem elég jó, te maximalista vagy, és ezzel most sok extra munkát okozhatsz magadnak. Lehet, hogy ideje elgondolkodni azon, felismered-e a pontot, ahol ideje elengedni a dolgokat.
Mérleg
Mások hibját helyrehozni terhesebb munka neked, mintha magad végezted volna el a feladatot. Most mégsincs más választásod, kénytelen vagy belenyugodni, hogy ezzel a gonddal is neked kell megbirkózni.
Skorpió
Egyszerre ezer gondolat kavarog benned, és szeretnéd, ha legalább az egyiket meg tudnád valósítani. Ehhez azonban ki kell választanod egyet, és elengedned a többit. Minden nem lehet a tiéd, de egy siker is jobb, mint a semmi.
Nyilas
Könnyebben boldogulsz valamivel, mint azt elsőre hitted volna, és ez visszaadja az önbizalmadat. Talán végre ahhoz is elég bátor leszel, hogy elvágj egy olyan régi köteléket, ami már csak visszatart egy ideje.
Bak
Nem szereted, ha mások beleszólnak az életedbe, mert te sem szólsz bele az ő dolgaikba, még akkor sem, ha nem feltétlenül értesz egyet velük. Érdemes világosan meghúzni a vonalat, ameddig beengedsz valakit az életedbe.
Vízöntő
A kezdeti sikerek fellelkesítenek, de ne kezdj el rögtön álmodozni, mert a későbbiekben még érhetnek nehézségek. Kövesd a tervedet, és ne akarj nagyobb lépésekben haladni.
Halak
Az igazság híve vagy, és mások kedvéért sem szívesen hazudsz. Míg valaki az igazság etussolásán könnyedén túllép, addig neked sokáig lelki terhet okoz az ilyen viselkedés.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!