Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.07.18.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 07:35
​​​​​​​Az Északi-középhegységben nagyobb területen és helyenként a Dunántúl nyugati felén is már 27 fok alatt alakulhat a napi középhőmérséklet, másutt viszont jellemzően meghaladja ezt az értéket. 29 fokos középérték is várható az országban, leginkább az Alföld déli (és főként ma a keleti) részén.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A Hungaromet Zrt. előrejelzése szerint csütörtökön délelőtt még délkeleten lehet egy-egy zivatar, majd napközben főként a középső országrészben valamint az északi, északkeleti térségében alakulhat ki helyenként (nem heves) zivatar, amelyet erős, viharos szél (40-70 km/h), apróbb szemű jég, és felhőszakadás kísérhet (20-30 mm).

Orvosmeteorológia

Hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek – írja honlapján a HungaroMet Zrt.

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegőminősége a pmmonitoring.hu által mért reggeli adatai alapján.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. reggeli tájékoztatása szerint:

Lezárások

A július 22 és július 24. között, az Aradi-Barlang utcák kereszteződésében lévő vízelvezető keresztrács javítási munkáinak elvégzése miatt a kereszteződést lezárják. Ezért azt kerülni és megközelíteni a Váradi utca irányból lehet.

A városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a munkavégzés helyszínét, tartsák be a sebességkorlátozásokat, és vigyázzanak az útfelújításon dolgozókra, valamint egymásra. 

A munka idejére fokozott odafigyelést és óvatosságot kérnek a környéken közlekedő járművezetőktől.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. 

A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig július 30.-ig teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Augusztus 20 u. - Selyemrét u. Kereszteződés
Álmos u. 31
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 12
Bencések útja 111
Berekalja u. 9
Csokonai V. M. 100
Dráva u. 2
Enyedi Gy. u. 1
Felmező u. 8
Futó u.-Kapitány u. ker.
Győri kapu 60. sz. mögött
Hock J. u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1
Iglói u. 24/A
Kázmér u.14
Késmárki u.
Kodály Z.u. 88.
Lehár F. u. 4
Lehár F. u. 5
Liszt F. u. 13/b
Meggyesalja u. 38
Nagyszebeni u. 9
Nagy Lajos király u. 3
Negyvennyolcas u.31.
Róna u.
Soltész N. K. u. 4
Soltész N.K. u. 26
Sütő J. u. 6
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20
Szeretet u.16
Szervezet u. 27
Tapoly u.18
Tinódi u.12
Tokaji F. u. 32
Vasverő u. 56-58
Vécsey u.12

Horoszkóp

Kos (március 21. - április 19.)

Ma különösen energikusnak érzed magad, és ez az energia segít abban, hogy fontos dolgokat intézz el. Használd ki ezt az időszakot arra, hogy új projekteket kezdj vagy befejezd a meglévő feladatokat. Vigyázz, hogy ne vállald túl magad, és szánj időt a pihenésre is.

Bika (április 20. - május 20.)

A mai nap az érzelmi stabilitásra és a kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Fontos, hogy időt szánj a szeretteidre és ápoljátok a kapcsolatokat. Egy kellemes beszélgetés vagy közös program segíthet megerősíteni az érzelmi kötelékeket.

Ikrek (május 21. - június 20.)

Kommunikációs képességeid ma különösen élesek. Használd ki ezt az időszakot arra, hogy fontos beszélgetéseket folytass a munkahelyeden vagy a személyes életedben. Az őszinteség és a nyitottság most kulcsfontosságú lehet.

Rák (június 21. - július 22.)

Ma a pénzügyek és az anyagi biztonság kerül előtérbe. Lehetőséged lesz átgondolni a költségvetésedet és hosszú távú terveidet. Ügyelj arra, hogy ne költekezz túl, és figyelj a megtakarításokra. Egy kis spórolás most hosszú távon is megtérülhet.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

Ma különösen magabiztosnak és motiváltnak érzed magad. Használd ki ezt az energiát arra, hogy új célokat tűzz ki magad elé és dolgozz azok elérésén. A környezeted inspirálóan hat rád, és könnyen elérheted céljaidat.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

A mai nap a részletekre való odafigyelést igényli. Ügyelj arra, hogy alaposan átnézz minden dokumentumot és feladatot, mert a pontosság most különösen fontos. Egy kis rendrakás az otthonodban is sokat segíthet a koncentrációban.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

A kapcsolataid ma különösen fontosak lesznek. Lehetőséged lesz mélyebb beszélgetésekre és érzelmi kötelékek erősítésére. Légy nyitott és őszinte, mert most sokat nyerhetsz ezzel. Egy kis kompromisszumkészség most aranyat érhet.

Skorpió (október 23. - november 21.)

Ma a munka és a karrier kerül előtérbe. Lehetőséged lesz előrelépni, ha keményen dolgozol és kitartó vagy. Ügyelj arra, hogy ne vállalj túl sokat egyszerre, és oszd be jól az idődet. Egy jó terv most sokat segíthet a célok elérésében.

Nyilas (november 22. - december 21.)

Ma különösen kalandvágyónak érzed magad. Használd ki ezt az energiát arra, hogy új dolgokat fedezz fel vagy új hobbikat próbálj ki. Az utazás és a tanulás most különösen inspiráló lehet számodra. Légy nyitott az új élményekre.

Bak (december 22. - január 19.)

A pénzügyek és az anyagi biztonság ma különösen fontosak lesznek számodra. Lehetőséged lesz átgondolni a költségvetésedet és megtakarítási terveidet. Légy óvatos a kiadásokkal, és kerüld a felesleges költekezést.

Vízöntő (január 20. - február 18.)

Ma különösen fontosak lesznek a baráti kapcsolataid és a közösségi tevékenységek. Tölts több időt a barátaiddal és vegyél részt közösségi eseményeken. Az együttműködés és a közös munka most különösen sikeres lehet.
Halak (február 19. - március 20.) Ma az érzelmeid kerülnek előtérbe. Lehetőséged lesz mélyebben megérteni önmagad és a körülötted lévőket. Használd ki ezt az időszakot az önismeretre és az érzelmi gyógyulásra. Egy kis önreflexió most sokat segíthet.

Forrás: promotions.hu 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!