Ugrás a tartalomra

„Mindennek hibátlanul kell működnie”

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2022. február 10. csütörtök 12:16
Február 1-jén bezárt az Ellipsum Élményfürdő. Németh Judit, a komplexumot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője a napokban bemutatta a használat során felfedezett több mint ötven hiba egy részét, amiket a kivitelező készségesen kijavít. A fürdő tervezetten áprilisban nyithat ki újra.
Fotó: Juhász Ákos

Garanciális javításokat végeznek újra a június 12-én megnyitott Ellipsum Strand- és Élményfürdőben. Legutóbb szeptember végén zárt be a komplexum új része, hogy fél hónap alatt a kivitelező kijavítsa a hibákat. Most ötvenkét – az üzemeltetés során – új vagy újra felmerülő problémát írtak össze a Miskolci Fürdők Kft. szakemberei.

Több medencénél is előfordult, hogy a burkolat megmozdult, a fuga kijött a helyéről, az élményelemek bizonyos felületein pedig korróziós jelek láthatók. A csúszdákon több repedés megjelent. A vizes játszótéren is vannak problémák, a betonrétegbe bekerülő víz pedig beáztatta a gépházat és a légtechnikai csöveket.

Németh Judit ügyvezető elmondta, jelenleg a bontási szakaszban vannak. – A kivitelező részére átadtunk egy listát, ami több mint ötven pontból állt. Ez tartalmazta, hogy hol tapasztaltunk hibát. Most a szakemberek minden egyes burkolatot megkopogtatnak, kiszedik a fugákat, megvizsgálnak minden élményelemet, hogy azok megfelelően működnek-e. A Ramazuri csarnokban a csúszdáknál fel kellett bontani a járólapot, mert azok nem megfelelő dőlésszögben voltak leragasztva, így egy dolgozónak folyamatosan fel kellett törölni a vizet, nehogy baleset történjen. Ott szélesítik az összefolyót. A csúszdákról még egyeztetnek a szakemberek, hogy hogyan lehet a legkisebb bontással helyrehozni a hibákat, valamint mivel kezeljék a felületet – sorolta az ügyvezető, aki hozzátette, most van itt az ideje, hogy ezeket kicseréljék és kijavítsák. – A vállalkozó rendkívül pozitívan áll ehhez. Reméljük, a javítások után valóban prémium szolgáltatást tudunk nyújtani ebben a prémium fürdőben.

Az ügyvezető úgy fogalmazott, gondos gazda módjára választották ki ezt az időszakot. – Nagyon fontos nekünk, hogy minden hibátlanul működjön, és minden az ide érkezők kényeztetését szolgálja, ha egy országos kampányt szeretnénk indítani. Úgy tervezzük, hogy április közepén, talán már nagypénteken megnyitunk. Természetesen addig rengeteg teendő van: akkor, amikor elkészülnek ezek a javítások, nekünk takarítanunk kell, ami igencsak alapos és hosszú időt vesz igénybe, negatív vízmintákat kell produkálnunk, és utána jöhetnek a fürdőzők, akiket nagy szeretettel várunk – mondta, majd hozzátette, addig sem maradnak fürdőélmény nélkül a vendégek. – Február 1-jén, amikor az Ellipsum bezárt, megnyitott a Barlangfürdő, hiszen addigra befejeződött ott a karbantartás. Szándékosan előretervezetten történt mindez éppen azért, hogy mindenki, aki ide látogat, megfelelő színvonalú fürdőzésben tudjon résztvenni – hangsúlyozta.

Az előre megvásárolt – élményfürdőbe szóló – ajándékutalványok, illetve a kiadott kedvezménykuponok felhasználási ideje meghosszabbodik a zárvatartás időtartamával.

A leállás a munkavállalói állományban nem okoz változást, a pár száz méterrel odébb lévő fürdőben és a Selyemréten biztosítanak munkát számukra. Az Ellipsum konyhája is üzemel.

A munkák az Ellipsum Strandfürdőt (korábban Miskolctapolcai Strandfürdő) nem érintik, így az itt található wellness/fitness részleg és a szaunavilág is változatlan nyitvatartással várja a fürdőzni és pihenni vágyókat.

Valentin-nap alkalmából pedig ajándékokkal kedveskednek a Barlangfürdő vendégeinek: páros masszázst sorsolnak ki és pezsgőzéssel egybekötött fürdőzési lehetőséget biztosítanak a szerelmeseknek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!