Ugrás a tartalomra

A minisztérium cáfolja, hogy megszűnne a Miskolc – Tornanádaska vasútvonal

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 11:21
Bejárta a médiát, hogy nyártól újabb nyolc vasúti mellékvonalon szüntetnék meg a közlekedést.
Fotó: Mocsári László

Több hírportál megjelenítette, hogy nyártól a 94. Miskolc-Tornanádaska vasútvonal megszüntetését tervezi az Építési és Közlekedési Minisztérium, hét másik vasútvonallal együtt. Mi a Borsod24-ről értesültünk a hírről. A minisztérium és a MÁV Zrt. sajtóosztályánál is utánajártunk, hogy igaz-e a hír. A következő választ kaptuk mindkét forrásból: 

„Az értesülést eredetileg az iho.hu, egy magát közlekedési, logisztikai szaklapként meghatározó hírportál hozta le, állítólagos belső információkra hivatkozva. Ez több sajtóorgánumban is megjelent és azóta is időről-időre felmerül, annak ellenére, hogy mind a MÁV Zrt., mind az Építési és Közlekedési Minisztérium cáfolta a cikk alapját képező értesülést” – válaszolta megkeresésünkre az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztálya. 
 
„Nem tudjuk, hogy az elfogott ál- vagy valódi levél a vasúti mellékvonalak utasszámlálásáról milyen miniszterre hivatkozik, egyet azonban tudunk: biztosan nem Lázár Jánosra. Az építési és közlekedési miniszter ugyanis egyetlen újabb mellékvonal esetében sem döntött módváltásról vagy bezárásról. Ilyen feladat előkészítésére nem utasította a vasúttársaságot, így a cikkben említett 8 mellékvonallal kapcsolatban sem kezdődhetett ilyen munka, illetve célzott utasszámlálás” – közölte a minisztérium sajtóosztálya. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!