Ugrás a tartalomra

Miskolc és az Avas volt az idei VárosJárás közzépontjában

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 13. szombat 16:31
A tizennegyedik alkalommal megrendezett megmérettetésre 47 csapatban több mint kétszázan jelentkeztek.

Játékos Város Járás - Mocsári László képgalériája

Az Avas volt a középpontjában az idei VárosJárásnak, amit szombaton már tizennegyedik alkalommal rendeztek meg. Az esemény egyik fő helyszíne a Tudomány és Technika háza volt, innen indultak és ide érkeztek a korábban nevezett csapatok.

A rendezvényen először Bazin Levente, a város köznevelési, kulturális, turisztikai, ifjúsági és sport bizottságának elnöke, majd Fedor Vilmos, a kulturális ügyek polgármesteri megbízottja köszöntötte a megjelenteket, ők röviden ismertették a megmérettetés történetét, főbb szabályait. Őket Hajdú László, az Expert Társaságok vezetője és a Tudomány és Technika Háza (TTH) tulajdonosa követte, aki elmondta, a létesítmény a rendszerváltozás után sokáig üresen állt, a megvásárlását követően azonban úgy döntöttek, újból életet lehelnek bele, és működésével Miskolcot is kívánják szolgálni. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a népszerű VárosJárás idén is fogadhatták.

Fotók: Mocsári László

Fedor Vilmos lapunknak elmondta, a VárosJárás lényege a kezdetek óta az, hogy megismertesse a résztvevőket Miskolc értékeivel. „Annyiban más a megszokott, iskolákban folyó gyakorlattal, hogy itt nem ültetjük be a gyerekeket egy padba, ahol tesztlapokat kell kitölteni. Ennek pont az a lényege, hogy nem a városjárókat faggatjuk arról, hogy mit tudnak, hanem ők a város faggatják velünk együtt arról, hogy mit kell tudni a városról, mit érdemes tudni Miskolcról? Érinthetővé tesszük a város értékeit, hiszen idén például bevisszük őket egy avasi pincébe, felvisszük a városháza tetejére, az Avasi Református Templomba vagy a Szabó Lőrinc Könyvtárba is.  ” – kezdte.

A megmérettetésre négy kategóriában – általános iskola felső tagozat, középiskola, közösségek, családok – 47 csapat jelentkezett, ezen belül 235-en játszottak a vetélkedőn. A megbízott hozzátette: öröm számára az, hogy évről évre egyre több visszatérő játékos, vagy adott esetben akár csapat van, akik részt vesznek a VárosJáráson.

A csapatoknak délután kettőig kellett végeznie az összes helyszínen a feladatokkal, ezt követően eredményhirdetés következett. A díjakat Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, Bazin Levente, Fedor Vilmos és Hajdú László adták át, ám nemcsak a dobogós helyezéseket elért csapatokat jutalmazták: emléklapot mindenki kapott.

Eredmények
Általános iskola felső tagozat

3. Tilalmas 234 (64 pont)
2. The Best Team (76 pont)
1. Sajtipajtikák (84 pont)
Középiskola
3. Kós (67 pont)
2. Vérszívók (78 pont)
1. Nebula (81 pont)
Közösségek
3. elBORultak (85 pont)
2. Tutálibe (86 pont)
1. Azul (87 pont)
Család
3. Lökött 5-ös (85 pont)
2. Brancs (86 pont)
1. TH team (89 pont)

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!