Ugrás a tartalomra

Miskolc és a megye érdekében lobbizik pluszforrásokért Varga László

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 20. csütörtök 17:09
Az országgyűlési képviselő összesen kilenc módosító indítványt nyújtott be a jövő évi költségvetéshez.
Varga László. Fotó: Mocsári László

Több, Miskolcot és a megyét is pozitívan érintő módosító javaslatot is bead a jövő évi központi költségvetéshez Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő – erről miskolci sajtótájékoztatóján számolt be a politikus csütörtökön. 

– A Karácsony Gergely miniszterelnökségét támogató pártok az elmúlt napokban is megfogalmaztak kritikai észrevételeket a költségvetési vita során, és természetesen módosító indítványokat is benyújtottunk. Meggyőződésünk, hogy több forrást kell szánni az oktatásra, a járványhelyzet pedig bebizonyította: az egészségügynek és a szociális szférának is több pénzre van szüksége – mondta Varga László.  

Az országgyűlési képviselő összesen kilenc, a megye és Miskolc fejlesztését érintő indítványt is benyújtott.

– A kormánytól kapott kompenzáció Miskolc kiesett bevételeinek csak a töredékét kompenzálta, ezért javasolni fogom, hogy további 1,38 milliárd forintot biztosítsanak a városnak. Pontosan akkora összeget, mind amekkorát karácsonykor a fideszes vezetésű városok kaptak a működési költségeikre. Az indítványom címét a korábbi támogatásokról szóló kormányrendelettel azonosan fogalmaztam meg azzal a különbséggel, hogy a forrást kifejezetten Miskolcnak, az ország negyedik legnagyobb városának kérem biztosítani – mondta.

Varga szeretné elérni azt is, hogy jövőre az állam ismét a 2019-es összeggel, azaz ötszáz millió forinttal támogassa a helyi közösségi közlekedést. „A miskolciak jogos igénye, hogy az MVK megfelelő szolgáltatási színvonalat tudjon biztosítani, ehhez viszont pénzre van szüksége. Kérem a fideszes képviselőtársaimat, hogy a városlakók érdekében támogassák a javaslatomat” – mondta.

A politikus emellett a városi fejlesztések támogatását is kéri: a Búza tér átépítésének és a Tiszai pályaudvarnál kialakítandó intermodális csomópont kialakításának megkezdésére egy-egy, az útfelújításra további egymilliárdot biztosítanának a városnak, az iparosított technológiával épült társasházak felújításának támogatására pedig kétmilliárd forintot szánna.

– Végezetül Sajóbábony infrastrukturális fejlesztésére teszek javaslatot 500 millió forint értékben, a Pitypalatty-völgy turisztikai fejlesztését pedig hasonló összeggel támogatnám. Bízom benne, hogy a javaslataim a SZÉP-kártyán beragadt összegekkel kapcsolatos indítványomhoz hasonlóan elnyerik kormánypárti képviselők támogatását is, mert ezek a Miskolcon és a megyében élők érdekeit szolgálják – zárta Varga László. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke