Ugrás a tartalomra

Miskolc hangját keresik 

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. február 27. csütörtök 13:30
Idén is keresik Miskolc legjobb hangjait. A ZENITA Alapítvány tehetségkutatója kezdetben helyi és regionális zenei verseny volt, mára viszont országos hírű lett. A jövő heti megmérettetésre érkeznek énekesek Balassagyarmatról és Budakesziről is. 

Molnár Csenge tavaly bűvölte el a közönséget. Az ifjú tehetség a 2019-ben rendezett Hangok varázsa tehetségkutatóban nyerte meg kategóriáját. A legnagyobb elismerés számára az volt, hogy részt vehetett a Musical és Miskolc gálán. - Nagyon izgultam, egy musical dallal, a Csodás álmom vár dalt énekeltem el, ahol háttértáncosaim is voltak, aminek nagyon örültem, és nagyon tetszett, és nagyon szép kis koreográfiát és dalt tudtunk színpadra vinni – fogalmazott Csenge. 

A gálán olyan sztárokkal léphetnek fel közösen az ifjú tehetségek, mint Kamarás Máté, Szolnoki Péter, Jancsó Dóra vagy Cselepák Balázs. A zene ünnepét minden évben egy nyári tábor előzi meg, ahol a már befutott énekesek és a Hangok varázsa verseny legjobbjai közösen dolgozhatnak. A tehetségkutatót a ZENITA Alapítvány ötödik alkalommal hirdeti meg. Az érdeklődés egyre nagyobb. 

Végh Csaba képgalériája a tavalyi versenyről

- Jelentkezett már 11 fős csoport is, ők Balassagyarmatról jönnek. De érkeznek Szombathelyről és Budakesziről is. Bátran elmondhatjuk, hogy országos versenyt rendezünk itt, Miskolcon – nyilatkozta Fekete Ágnes, a Zenével az Ifjú Tehetségekért alapítvány elnöke. 

Tavaly több mint száz produkciót értékelt a szakmai zsűri, ami idén is körülbelül ennyi versenyzőre számít. Jelentkezni csütörtök éjfélig lehet. Az énekesek Pop-rock, musical és komolyzene kategóriákban mérettethetik meg magukat, a legkisebbektől, egészen a felnőttekig. A Hangok varázsa tehetségkutatót a Gárdonyi Géza Művelődési Házban rendezik március 7-én és 8-án.

További hírek

Olvasnivaló