Ugrás a tartalomra

Miskolc legforgalmasabb kereszteződésében táncoltak

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 15. kedd 17:10
Az akció lényege az volt, hogy felhívják a közlekedés résztvevőinek figyelmét arra, hogy vigyázzanak egymásra.

Beregi László képgalériája

Nem mindennapi helyszínen, Miskolc egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Miskolc Pláza és a Búza téri görögkatolikus templom előtt szervezett rövid zenés flashmobot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a miskolci önkormányzat. Az akció keretében több mint száz fiatal táncolt együtt a lezárt kereszteződés közepén négy percen át.

A megmozdulással azt szeretnék elérni, hogy a közlekedésben résztvevők – gépkocsivezetők, motorosok, kerékpárosok, gyalogosok – türelmesebbek legyenek egymással – mondta el a minap.hu-nak a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

– Az állandó rohanásnak a legnagyobb kárvallottja az, aki egy ezek miatt történt balesetben megsérül, vagy ne adj’ Isten, meghal. Úgy gondoltuk, hogy itt, Miskolcnak a szívében, a legforgalmasabb ponton, négy percre megállítjuk a forgalmat a táncos flashmobbal, és felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy legyünk türelmesek egymással, hiszen úgyis elérheti mindenki a célját, ha nem rohan. Ahhoz, hogy elkerüljük a közlekedési baleseteket, leginkább megfontoltságra és nyugalomra van szükség – mondta Pitkó László.

Pitkó László és Veres Pál. Fotó: Beregi László

A figyelemfelhívás szükséges is, hiszen a statisztikák azt mutatják, hogy az utóbbi időszakban megnövekedett a balesetek száma, különösen azoké, amelyeknek gyalogos volt az elszenvedője – ezt már Miskolc polgármestere jelentette ki, aki elmondta azt is, a város örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen mint mindenkinek, az önkormányzatnak is az az érdeke, hogy mindenki biztonságban legyen, hogy a balesetek száma csökkenjen.

– A polgármesteri hivatalban működik egy közlekedésbiztonsági munkacsoport, ahol számos olyan kezdeményezéssel foglalkozunk, amelyek bevezetésével biztonságosabbá tehető a városi közlekedés minden résztvevő számára. Csak, hogy egy példát mondjak, már most készülünk a szeptemberi iskolakezdésre, amikor külön akcióval igyekszünk majd biztosítani az iskolába igyekvő gyermekek biztonságát – hangsúlyozta Veres Pál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!