Ugrás a tartalomra

Miskolc legidősebb fájának környezetét teszik rendbe

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 08. hétfő 10:04
Ecsetre fel! - Gyere és hozzuk rendbe közösen Miskolc legidősebb fájának környezetét! – írja a Zöld Kapcsolat Egyesület arra buzdítva mindenkit a legnagyobb közösségi oldalon, hogy akinek ideje, tenni akarása, kerítésfestői tehetsége van, és fontosnak tartja a közös cselekvést, hétfőn délelőtt 10 órakor legyen a Bulgárföldön.
Fotó: Facebook

A Környezetvédelmi világnap június 5-ei alkalmából akciót szerveznek június 8-án hétfőre, délelőtt 10 órától Bulgárföldre (Stadion utca), ahol a védett nyárfa környezetét teszik majd rendbe.

A szervezők egy maradandó falfestésre hívnak mindenkit akciójukkal, amelyben a természet védelmére szeretnék felhívni a figyelmet. A részvételhez nem kell más, mint kesztyű és egy kényelmes, "játszós" ruha.

A festést csak az eső teheti át más időpontba, így érdemes figyelni az esemény Facebook-oldalát, ahol az esetleges változást kezdés előtt 1 órával leírják.

Az eseményről hírlevelükben ezt írják a szervezők: 

Lassan egy éve, hogy Miskolc jelentős fáinak felmérése és védelme érdekében felhívást tettünk közzé a helyi közösségek és oktatási intézmények számára. Akcióterv kidolgozását kértük tőlük, amely a fa védelmét,jelentőségének megismertetését szolgálja. Az akciók megvalósítását eszközök beszerzésével, rendelkezésre bocsátásával, rendezvényszervezéssel segítjük, segítettük.

A pályázat egyik díjazottja Serfőző Sándor bulgárföldi nyugdíjas lokálpatrióta által nevezett, Stadion utcai, helyi védettségű fekete nyárfa lett. A mintegy 200 éves, hatalmas nyárfa egyes ágai elszáradtak, gallyazása igencsak időszerűvé vált. A védett fa érdekében történő beavatkozás több egyeztetést és előkészítő műveletet is igényelt, megtörtént a száraz gallyak eltávolítása.
Elkészítettük a fát bemutató tájékoztató táblákat is, amelyeket hétfőn, június 8-án helyezünk majd fel, reggel 10 órától

"Ecsetre fel!" címmel közösségi festőakciót is szervezünk, mely során segítségével a fa mögött található, összefirkált betonkerítést, a fát körbe vevő korlátot, s a tájékoztató táblát fogjuk lefesteni. Várjuk a segíteni vágyó, kreatív önkénteseket játszós ruhában, ecsettel felfegyverkezve hétfő reggel 10:00-tól a Stadion utcán, Miskolc talán legöregebb fája alatt! Tegyük szebbé közösen ennek a matuzsálemnek a környezetét! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!