Ugrás a tartalomra

Miskolc példát mutat? - A turisztikai cégekkel összefogva mentheti meg a város a Barlangfürdőt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 19. szerda 19:12
Páratlan összefogás van születőben Miskolcon – a helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a miskolctapolcai Barlangfürdőt, amely sok más magyar fürdőhöz hasonlóan az elszabadult energiaárak miatt kényszerült bezárni - írja szerda esti közleményében a Városháza.

A bezárás hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szopkó Tibor, a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta őket. A kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze.

A Barlangfürdő indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni.

Mint ismert, országszerte sorra zárnak be a strandok, fürdők, és még olyan nagy múltú szállodák is, mint a Soproni Lövér, vagy az ország legnagyobb szállodájának számító budapesti Danubius Hotel Hungária. A Miskolcon most születőben lévő összefogás a Barlangfürdő érdekében azonban egyelőre egyedülálló az országban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!