Ugrás a tartalomra

Miskolc is segít a bajbajutottakon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 28. hétfő 11:40
Pénteken találkozót kezdeményezett Veres Pál polgármester a miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökével, Ignácz Viktóriával.
Ignácz Viktória és Veres Pál Fotó: Parai Roland

A város első embere a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt tett így, támogatásáról biztosítva a nemzetiség Miskolcon élő tagjait.

– Miskolc mindig is befogadó város volt, a nyitott kapuk városa. Mindig segített a bajbajutottakon, kapuink most is nyitva állnak azok előtt, akiknek segítő kézre van szükségük – fogalmazott Veres Pál. A polgármester arra kéri a város szállásadó helyeit, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek, és jelentkezzenek a miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzatnál. A szolidaritás jelképeként kikerült az ukrán zászló is a Városháza aulájába.

Ignácz Viktóriával csütörtökön, az orosz offenzíva megindításának napján mi is beszélgettünk, akkor elmondta, a Kijevben élő rokonai nem menekültek el egyelőre, és megerősítették neki a híradásokban hallottakat, miszerint reggelre szinte megbénult az ukrán főváros; még a boltba is nehéz volt lejutni, akkora volt a forgalom a városban, főleg onnan kifelé.

– A katonaismerőseim mondták ezt nekem. Ők már a bőröndjükön ülve várták a jelzést, hogy indulniuk kell az állomásaikra. Azt is elmondták, hogy az emberek tömegével menekülnek Kijevből, de a vezetés mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy elkerüljék a pánikot – fogalmazott csütörtökön az ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

További hírek

Olvasnivaló