Ugrás a tartalomra

Miskolc útjai kifürkészhetetlenek, de már kevésbé kátyúsak

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. május 29. szerda 16:34
Ezerötszáz tonna aszfaltot döngöltek bele a miskolci utakba a város történetének legnagyobb kátyúzási programja során.
Fotók: Mocsári László

- Büszke vagyok arra, hogy az idei költségvetés olyan mértékű forrást biztosított kátyúzásra, ami példátlan Miskolc történelmében – kezdte a szerdai sajtótájékoztatót Szopkó Tibor, fejlesztésért felelős alpolgármester, aki saját választókörzetének határán, a Régiposta úton beszélt a márciusban elindított programról.

- Azért kellett majd 500 millió forintot rákölteni városszerte az aszfaltos utak javítására, mert azok az utóbbi évtizedekben nem kaptak annyi figyelmet, amennyit megérdemeltek volna. A ciklus nagy részében vészforgatókönyv szerint kellett gazdálkodnunk – a járvány és az energiaválság okán. Csak most, egy nyugodtabb időszakot követően tudjuk megmutatni, hogy milyen lenne szerintünk egy optimális költségevetés.

A tavasz óta tartó kátyúzási program során közel 260 utca burkolatát javították ki mintegy 15 ezer négyzetméternyi felületen, több mint 1500 tonna aszfalt felhasználásával.

- A fejlesztési programjaink egyik célja, hogy tehermentesítsük az átkötő utcákat, így csökkentve az autós forgalmat a belvárosban. Az emberek problémáit azonban rövidtávon is meg kell oldani, ezért indítottuk a mostani kátyúzási programot.

Szopkó Tibor kitért arra is, hogy a választás rohamos közeledtével irreális ígéretek születtek némelyik oldalon.

- Egyes polgármesterjelöltek azzal kampányolnak, hogy olyan kitöltetlen csekket kaptak egy bizonyos minisztertől, amire maguk írhatnak bármekkora összeget, és ebből fedezik majd a város teljes aszfaltfelületének megújulását. Ez szerintem olyan, mint a nigériai herceg üzenete, amit véletlenül nem a levélszemétbe tett a levelezőnk. Az említett projekt ugyanis, Miskolc vonatkozásában nagyjából 80 milliárd forintba kerülne. Ezért szeretném arra kérni a jelölteket, hogy megvalósítható célokkal kampányoljanak, ne örök életet és ingyen sört ígérjenek a miskolciaknak – mondta Szopkó Tibor, aki szerint a programot nagyjából két hét múlva be is fejezik a városgazda munkatársai.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!