Ugrás a tartalomra

A Miskolci Egyetem három oktatója kapott állami kitüntetést

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 19. kedd 12:19
Állami elismerést vehetett át az egyetem három oktatója nemzeti ünnepünkön, március 15-én Budapesten.
A Miskolci Egyetem főbejárata drónnal. Fotó: magánarchívum

A Miskolci Egyetem honlapján adott hírt a kitüntetettekről: Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Dr. Illésné Dr. Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara dékánja a magyar felsőoktatásban és a jövő humánértelmiségének nevelésében betöltött szerepéért. Érdemei között külön kiemelték a munkaerő-piaci igényekre reflektáló és korszerű struktúrájú képzési centrum kialakítását, illetve a nyelvi hátránnyal küzdő diákok felzárkóztatása terén végzett kiemelkedő munkáját, valamint a kutatás és az ismeretterjesztés iránt is elhivatott szakmai tevékenységét.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Gréczi-Zsoldos Enikő nyelvész, irodalomtörténész, a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete Magyar Nyelvtudományi Tanszékének egyetemi docense.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Paripás Béla, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara Fizikai és Elektrotechnikai Intézetének volt vezetője, egyetemi tanára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!