Ugrás a tartalomra

Miskolci képviselő utazik ki a szlovákiai buszbaleset sérültjeihez

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 19. péntek 11:47
A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül még 18 utast ápolnak szlovákiai kórházakban, köztük miskolciakat is.

Veres Pál, Miskolc polgármesterének kérésére Szlovákiába utazik péntek délután Cseléné Figula Edina, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője. Útjának célja az, hogy a hozzátartozók csomagjait eljuttassa a sérülteknek, valamint helyben tájékozódjon arról, hogy milyen további segítségre van szükségük a kórházi kezelésre szorulóknak - írja péntek délelőtti közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. 

A hétfői buszbaleset sérültjei közül még 18 utast ápolnak szlovákiai kórházakban, köztük miskolciakat is. A közlemény emlékeztet, Cseléné Figula Edina elsők közt vette fel a kapcsolatot a balesetben érintett miskolciakkal, hiszen legtöbbjük a körzetében, Martinkertvárosban működő nyugdíjasklub  tagja. A képviselő az elmúlt napokban folyamatosan egyeztetett a hozzátartozókkal, és azokkal a könnyebben sérült utasokkal, akik már hazatérhettek Miskolcra. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk,  Veres Pál Magyarország szlovákiai nagykövetségével és a Külgazdasági és Külügyminisztériummal is felvette a kapcsolatot, hogy a miskolci sérültek informálódjon. 

- Menczer Tamás államtitkár arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy a külügyminisztérium szakemberei folyamatosan jelen vannak a kórházakban, segítik a sérültek és hozzátartozójuk közötti kapcsolattartást, kommunikációt, valamint hat magyar szakápoló is dolgozik a sérültek ellátásában - zárul a városháza közlése. 

A szlovákia buszbalesettel kapcsolatos korábbi híreink, tudósításaink a kapcsolódó cikkek között érhetőek el.

(Címlapképünk forrása: telex.hu)

További hírek

Olvasnivaló