Ugrás a tartalomra

Miskolci Nap (2022.11.19.) – Időjárás, légszennyezettség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 19. szombat 07:42
Bánkúton foltokban megmaradt az első hó, de havazott Miskolc belvárosában is péntek este, a levegő minősége viszont egyelőre a város nagyobb részén jó, vagy megfelelő.

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint Európa hőmérsékleti viszonyai szélsőségesen alakulnak, ami az Észak-Európában lévő magasnyomású rendszernek és a kontinens többi területén örvénylő ciklonoknak köszönhető. Az anticiklonális északi részeken erős lehűlést okoz az ott felhalmozódott hideg légtömeg, mely akár -20 fok alatti minimumokat és -10 fok alatti csúcsértékeket is generál.

Ezzel szemben a kontinens egyéb területein enyhébb hőmérsékleti viszonyok uralkodnak. Az itt lévő frontok jelentős csapadéktevékenységet okoztak az elmúlt 24 órában mind Nyugat-Európában, mind a hazánktól keletebbre fekvő részeken is. A Kárpát-medence időjárását a következő napokban több mediterrán ciklon fogja érinteni, illetve északról hideg levegő érkezik, melyek következményeként változó halmazállapotú csapadéktevékenységre, és az elmúlt napokhoz képest alacsonyabb hőmérsékletre számíthatun.

Hazánkban az éjszakai csapatdékhullám elhaladása után szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik. Napközben néhol lehet zápor, a hegyekben hózápor, késő délutántól dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Estig fokozatosan megélénkül északias szél, amely helyenként meg is erősödik. A reggeli órákra mérséklődik a légmozgás, szombaton már jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délnyugaton a melegebb.

Levegőminőség

A levegő minősége a város nagyobb részén jó, illetve megfelelő ettől eltérő, elfogadható mértéket egyedül Bükkszentlászlón és a Vasgyárban mért a Pm-Monitoring rendszer. További, valós idejű adatokat itt talál.

Horoszkóp

Kos

Izgalmas lehetőségeket kapsz, de ezekkel csak akkor tudsz élni, ha extra energiát is fektetsz a feladat megoldásába, és nem biztos, hogy erre van most időd. Ha az időzítés nem is a legjobb, mégis érdemes elgondolkodni az ajánlaton, mert annyira kivételes.

Bika

A jóból kicsi is elég, tartja a mondás, és neked ma tényleg nem is jut belőle túl sok, annak a kevésnek viszont nagyon tudsz örülni, mert éppen olyan területet érint, ami nagyon fontos a számodra. Még azt sem bánod, ha ennek az árát máshol meg kell majd fizetned.

Ikrek

Olyan kötelezettségeket vállaltál, amiket most talán megbánsz egy kicsit, de ha egyszer már igent mondtál, nem vonhatod vissza a szavadat. Szerencsére, ha a mai napon átküzdöd magadat, és nem adod fel a dolgot, minden könnyebbé válik majd.

Rák

Szeretnél egy kis időt a szeretteiddel tölteni, de a munka is komoly kihívásokat tartogat most. Számodra a család az első, így más esetben nem is gondolkodnál azon, mit válassz, de most tényleg nagy lépéseket tehetsz a karrieredben is.

Oroszlán

Ne sértődj meg arra, aki nem azt mondja, amit hallani akarsz, mert elsőre talán nem esnek jól a szavai, mégis rájöhetsz, hogy ő az igazi barátod, hiszen a te érdekedben még azt is vállalja, hogy egy kicsit megorrolj rá.

Szűz

Nem szereted, ha folyton csúsztatnod kell a terveiden, vagy átalakítanod a menetrendedet, de, ha másokkal dolgozol együtt, akkor sajnos ezzel is számolnod kell. Egy jó vezető arra is képes, hogy motiválja az embereit.

Mérleg

Hiába teszel meg mindent, ha valaki nem akar valamit, akkor azt nem fogja meg tenni úgy sem, hogy szinte csak a karját kellene kinyújtania érte. Innentől kezdve a dolgok már nem rajtad múlnak, te sem tehetsz meg mindent mindenki helyett.

Skorpió

Kicsit ingerlékenyebb vagy ma, mint kellene, és olyasmit is mondhatsz vagy tehetsz, amit később megbánsz. Bocsánatot kérni azonban nem szégyen, hanem olyan erény, amivel kevesen rendelkeznek.

Nyilas

Ha egyszer elindultál egy úton, már nem szeretsz visszafordulni, és ez sok reménytelen helyzeten is keresztül vezetett már, azonban van, amikor a hátraarc nem feladást jelent, hanem annak a felismerését, hogy más utakat rendelt neked a sors.

Bak

Ideje elkezdeni felkészülni valami olyasmire, ami talán nem holnap vagy a jövő héten történik majd, de elég fontos ahhoz, hogy már most aggódni kezdj miatta. Ha időben gondoskodsz arról, hogy minden a terveid szerint alakuljon, nem lesz okod az aggodalomra.

Vízöntő

Hiába próbálsz nem tudomást venni valamiről, attól az még ott lesz az orrod előtt, és nem hagyja, hogy megfeledkezz róla. Ahelyett, hogy homokba próbálod dugni a fejedet, kezdj el inkább a megoldáson dolgozni.

Halak

Jobb későn, mint soha, ha még most kezdesz el dolgozni valamin, ami fontos neked, akkor nem maradsz le semmiről, és ha nem is éred el a kezdeti terveidet, olyan eredményt produkálhatsz, ami miatt nem lesz okod szégyenkezni.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!