Ugrás a tartalomra

Miskolci sikerek a Dal 2024 versenyében – Továbbszárnyal a legényes (videókkal)

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. március 13. szerda 20:46
László Evelin elsőként, maximális pontszámmal jutott a döntőbe a Dal 2024 múlt szombati elődöntőjéből, a Here We Are zenekar búcsúzott.



– Rendkívül izgalmas ez az időszak és nagyon örültem, hogy bekerültem a döntőbe, hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hiszen erős volt a mezőny és szoros volt a verseny elképesztő produkciókkal. Mindenkinek, így nekem is volt izgulni való okom – nyilatkozta lapunknak a verseny után néhány órával az énekes, aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy egy kicsit szomorú is, mert hamarosan véget ér ez a néhány hónapja tartó mesés utazás, amelynek minden percét élvezte, és már most sokat nyert vele, a visszajelzésekért pedig mindenkinek hálás. Evelinnek az elődöntőben rock műfajban kellett előadnia Legényes című szerzeményét. – Ez nekem új terep volt, mert bár szeretem a rockot énekelni és hallgatni, de előadni az már más tészta – mondta, majd hozzátette: én a mikrofonállvány mögött érzem magam biztonságban, ez a stílus azonban megköveteli a dögösebb és vagányabb előadásformát, úgyhogy nagy kihívást jelentett kilépnem a komfortzónámból – fogalmazott László Evelin. Emiatt azonban úgy véli, hogy sokat fejlődött a színpadi jelenléte és előadásmódja a próbák alatt, ami meglátása szerint mindenképpen az előnyére vált. Megemlítette, hogy a dal rockosítása sem volt egyszerű feladat, de összességében nagyon örül annak, hogy ezt kapta. Evelint az átdolgozásban Madarász Gábor (Madi) gitáros, billentyűs, zeneszerző segítette, akinek az ötletei révén egy olyan emelkedett rock átirat született, amely megőrizte az eredeti dal mélységét. A március 22-ei döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarának hangszerelésében és kíséretében adja majd elő szerzeményét. A közönség arra a négy produkcióra szavazhat majd, amelyre a zsűri esélyt ad. László Evelin kódszáma a 20-as, ha lehetőséget kap a zsűritől, akkor erre a számra lehet szavazni.

Evelin azt is elmondta lapunknak, hogy a Here We Are Együtt egyedül című száma balladában előadva különösen megérintette. – Könnyes szemekkel hallgattam őket, miközben végig rázott a hideg, egyszerűen imádtam. Elképesztően tehetségesek, alázatosak és profik a srácok! – fogalmazott.



Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő miskolci zenekar tagjai büszkék produkciójukra, és elérték azt, amit szerettek volna, vallják, és bár nem jutottak be a döntőbe, nincsenek elkeseredve. Sőt! Tele vannak tettvággyal. – Ez most így alakult. Szerintünk jól megoldottuk a feladatot, és kifejezetten jól sikerült a dal átdolgozása. Én nagyon büszke vagyok magunkra, és mindannyian úgy gondoljuk, hogy kihoztuk magunkból a maximumot – mondta lapunknak Kacsenyák Gábor, a formáció énekese. Az együttes természetesen nem adja fel, megy tovább a megkezdett úton. Már készítik a második nagylemezüket és folytatják a Kocsonyafesztivállal megkezdett koncertturnéjukat is. A dalversenyen való részvétel nekik is sok hozadékkal járt. – Nagymértékben megnőtt a hallgatottságunk, főleg a főváros környékén, és számos felkérést is kaptunk. Ezért indultunk el a versenyen. Iszonyatosan megérte részt venni rajta – fogalmazott a Miskolci Nemzeti Színház énekművésze. Kacsenyák Gábor második lemezükről elárulta, hogy stílusában keményebb, mélyebb és sötétebb mondanivalóval komolyabb lesz, mint az előző volt, de nem zárta ki azt, hogy egy-két derűsebb dal is lesz rajta. 

Az énekes önálló művészként legközelebb március 30-án a Jézus Krisztus Szupersztár búcsúelőadásában Annás szerepében tekinthető meg a teátrum színpadán. A srácok együtt (Kacsenyák Gábor, Zsarnai Dávid, Zán Tamás) március 22-én este Mezőkövesden, a Biliárdszalonban játszanak majd.

További hírek

Olvasnivaló