Ugrás a tartalomra

A miskolciakkal konzultáltak a DK országgyűlési képviselői 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. szeptember 21. szerda 16:26
A Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója szeptember 21-22-én megyénkben tartja kihelyezett frakcióülését. Szerdán  délután- a városházán tett látogatás után-   Miskolc több pontján a  találkozhattak az érdeklődők a képviselőkkel. A program egyik elemeként a Népkerti Vigadóban tartottak fórumot.
Fotók: Juhász Ákos

Mint arról a Miskolc Televíziónak Kálmán Olga a helyszínen beszámolt: a parlamenti csoport a délelőtt folyamán Veres Pál polgármester mellett számtalan helyi közéleti szereplővel is találkozott, hogy meghallgassák őket: épp milyen gondokkal küzdenek,  milyen feladatokkal foglalkoznak,  mit szeretnének elérni.

- Megpróbáljuk egymás munkáját segíteni. Nincs más út, minthogy ezekben a hónapokban összekapaszkodjunk és segítsük egymást. Látható, hogy Orbán Viktor nem tudja kivinni az országot a válságból. Ezért is alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát. Ezért is vagyunk Miskolcon. Hírt szeretnénk vinni arról, hogy mit szeretnénk - fejtette ki motivációjukat az országgyűlési képviselő, aki a vasárnapi időközi önkormányzati választás kapcsán arra kérte a voksolásra jogosultakat, hogy éljenek  szavazati jogukkal, és válasszák a DK helyi jelöltjét.

Mint az ismert: időközi választást tartanak szeptember 25-én, vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében – a voksolásra azért van szükség, mert a terület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea az április 3-án megtartott választáson országgyűlési képviselői mandátumot szerzett.

A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért Párt és az LMP-Magyarország Zöld Pártja által is a képviselőségre jelölt Sebe-Gazdig Judit szerint ennek a két napnak az a lényege, hogy a Demokratikus Koalíció komplett frakciója minél több miskolci problémát térképezzen fel. Úgy véli, az időközi választás kampányának pontosan ez a lényege. A városi közgyűlésbe bejutni szándékozó politikus hangsúlyozta: a helyzetfelmérésre azért van szükség, hogy megválasztása esetén annak nyomán azonnal meg tudja kezdeni a segítségnyújtást a körzetében lakók számára.

- A Demokratikus Koalíció egy olyan párt, amely akkor is kíváncsi az emberek véleményére, ha nincs kampány - szögezte le Hegedűs Andrea. A DK - a miskolci országgyűlési kepviselő elmondása alapján - azt tűzte ki céljául, hogy bejárja az országot, ezen körútnak az első állomása most Miskolc. Ennek mentén nem csupán az időközi választásban érintett 3-as számú önkormányzati körzetben, hanem a város számos pontján tartottak fórumot, s beszéltek a polgárokkal.

Kora délután öt helyszínen tartottak a programok. Ugyancsak a Népkerti Vigadóban Dávid Ferenc és Kordás László képviselők a vendéglátó- és szállodaipar, a kkv-k problémáiról beszélgettek az egybegyűltekkel. Ugyanebben az idősávban az Avasi Sörözőben Varju László és Varga Zoltán országgyűlési képviselők az aktuálpolitika iránt érdeklődőket várták. A Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub vendége volt Arató Gergely és Komáromi Zoltán. Szintén az aktuálpolitika volt a téma a Martini Bisztróban, ahol Gy. Német Erzsébettől és Gréczi Zsolttól tájékozódhattak az érdeklődők.

- Szoros kontaktot szeretnénk kialakítani a lakossággal, beszélgetni az emberek mindennapjairól, hiszen van miről. A kormány az elmúlt időszakban komoly terheket rótt rájuk - zárta helyzetértékelését az országgyűlési frakció miskolci politikusa, Hegedűs Andrea.  

A napot utcafórummal zárja a DK parlamenti képviselőcsoportja a Testvérvárosok útja 14. sz. mögött,  a szolgáltatóközpont előtti téren. Itt Gyurcsány Ferenc pártelnökkel találkozhatnak: a hat óráig tartó rendezvényen a jelenlévők kérdéseire is válaszol a DK elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!