Ugrás a tartalomra

„Miskolcnak van egy meseországa” – MÁSA bál a Vigadóban

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. március 31. vasárnap 18:32
„Miskolcnak van egy meseországa, ahol nem azok a törvények léteznek, mint általában a világban” – kezdte beszédét Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke szombat este. A korábbi évekhez hasonlóan idén is Jótékonysági Bált rendezett az alapítvány a Népkerti Vigadóban, ahol 365 ezer forint gyűlt össze, ehhez a Fux Zrt. nevében Barkóczi István 150 ezer forintot ajánlott fel az este során.
Beregi László képgalériája!

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) idén is megrendezte Jótékonysági bálját, ezúttal is megtelt a Népkerti Vigadó. Nemcsak az alapítvány önkéntesei gyűltek össze, de Miskolc megannyi állatszerető embere, és a MÁSA „testvére”, a német Canifair is velük ünnepelt.

„19 évvel ezelőtt nem volt még menhelyünk, csupán álmaink voltak” – fogalmazott Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke. Mint megtudtuk, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány 2000 szeptemberében alakult, és októberben már meg is rendezték az első jótékonysági bált. – Most már azt tudjuk mondani, hogy nem menhelyre gyűjtünk, hanem a tevékenységeinkre, projektjeinkre és jelen pillanatban az önkéntességre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt – hangsúlyozta.

Nyina továbbá kifejtette: van most egy nagy projektjük, ami az „Előtte-utána” nevet viseli. – 19 év alatt számos olyan kutyát mentettünk meg, akik balesetet szenvedtek, így kilátástalan volt a helyzetük, mégis meg tudtuk őket menteni szeretettel és gondoskodással – részletezte. Mint mondta, készítettek egy albumot a közösségi oldalukon, ahol minden kutyusról csináltak egy képet akkor, amikor bekerült a menhelyre, illetve a rehabilitáció után. – Olyan sikert aratott ez a projektünk, hogy a ma este bevételét is erre szeretnénk fordítani, hogy a hozzánk bekerülő nehéz sorsú kutyákon tudjunk segíteni, illetve minél több önkéntest tudjunk toborozni – emelte ki. Mint megtudtuk, átlagban 70-80 ezer forintba kerül egy kutya csonttörésének, vagy bőrbetegségének rehabilitációja. „Miskolcnak van egy meseországa, ahol nem azok a törvények léteznek, mint általában a világban” – hangsúlyozta köszöntőjében. Jelenleg 290-320 kutya él a menhelyen.

Az est során két egykori menhelylakó mutatta be, mennyire szót fogadnak gazdáiknak, valamint kutyakvíz és tombola is volt.

A bálon 365 ezer forint gyűlt össze, mely összeghez a Fux Zrt. nevében Barkóczi István 150 ezer forintot ajánlott fel az este során.

Évről évre olyan meghatározó személyeket hív meg az alapítvány a bálra, akik fontos szerepet töltenek be az életükben: idén Limbach Viktória, az alapítvány ügyvédje volt a díszvendég.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!