Ugrás a tartalomra

Miskolcon is lesznek iskolaőrök

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 15. szerda 16:25
A minisztérium közzétette azon iskolák listáját, ahol iskolaőrök dolgoznak szeptembertől.
(Fotó: pixabay.com)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján hozta nyilvánosságra az iskolaőrökkel kapcsolatos információkat. Mint írják az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdi működését az iskolaőri hálózat.
Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján az ősszel 491 állami fenntartású intézmény feladatellátási helyén indul el az iskolaőrség működése, ezek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény.

Az intézmények nevét és címét az ITT található linken letölthető táblázat tartalmazza. Miskolcon két általános iskolában, és négy szakgimnáziumban kezdik meg munkájukat az iskolaőrök.

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben ezt kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!