Ugrás a tartalomra

Miskolcon találkoznak az ország nagycsaládosai

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. szeptember 13. péntek 14:23
Több éve hagyomány már, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szeptemberben tartja országos őszi találkozóját. Ezen a napon hazánk valamelyik szegletében megtartott rendezvényen jönnek össze a nagycsaládok Magyarország számos egyesületét képviselve. Idén ezt Miskolcon tehetik meg, szeptember 14-én, szombaton, a Szeleta Park Látogatóközpontban. A rendezvény helyi szervezője a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete.
A miskolci egyesület egyik korábbi rendezvénye a Szeleta Parkban /Fotó: NHK

Több egyesület is érkezik úgy Miskolcra, hogy három nap két éjszakát tölt el városunkban, tehát nem csak a találkozón vesznek részt, hanem más nevezetességeket is meglátogatnak – mondta Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke. Persze a Barlangfürdő is az egyik lehetséges célpont volt, de helyette számos más turisztikai attrakciót lehet a figyelmükbe ajánlani – jegyezte meg az elnök. 

Mintegy ezerörszáz embert várnak a szombati programokra, amelyek között délelőtt lesz táncos, interaktív mozgás, valamint a Szinvavölgyi Néptáncműhely előadása. Délután óriásbábok, majd a Kiss Kata Zenekar szórakoztatja a résztvevőket. Őket a Kalamajka Bábszínház bábelőadása követi, végül a Kárpátaljai népdalkör. 

A gyermekek számára a különböző kézműves foglalkozásokat ajánlanak: a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület vezetésével mézeskalács készítés, bőrművesség, gyöngyfűzés, textiljáték készítés, csuhézás és nemezelés. A Látogatóközpont vezetésével környezeti- nevelési foglalkozásokat tartanak majd. A nap folyamán még madárshow-t, kutyás-, illetve tűzoltósági bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Amellett, hogy a Szeleta Park Látogatóközpontban eltöltenek pár órát szombaton, a rendezvényen, a környéken számos egyéb látnivaló várja a családokat, ráadásul kedvezményes jegyárakkal. Például az Anna- és Szent István barlang vagy a Lillafüredi kisvasút. A Miskolci Állatkertet pedig térítésmentesen látogathatják a rendezvény karszalagjával a résztvevők. A találkozó elsősorban egyesületi tagoknak szól, akiknek előre kellett regisztrálniuk az eseményre, de azoknak is érdekes lehet, akik a jövőben kívánnak csatlakozni a miskolci egyesülethez. Az időjárás nem lesz kegyes a hétvégén, de ettől függetlenül bíznak az őszi találkozó sikerében. Negyven önkéntesük segíti majd a zökkenőmentes lebonyolítást – tette hozzá az elnök. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!