Ugrás a tartalomra

Miskolcról a Budapesti Metropolitanra - Kocziszky György lett az egyetem új rektora

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 29. péntek 11:04
A Budapesti Metropolitan egyetem pénteken tudatta: a rektori pozícióra kiírt nemzetközi pályázat eredményeként október 1-jétől a jelentős tudományos kapcsolatrendszerrel rendelkező Kocziszky György tölti be a tisztséget.
Kocziszky György a Budapesti Metropolitan egyetem új rektora

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzátették: a közgazdaságtudományból kandidált, majd habilitált új intézményvezető, Kocziszky György a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, a világ- és regionális gazdaságtan intézet igazgatója és a regionális gazdaságtan tanszék vezetője is volt, korábban pedig hat éven át rektorhelyettesként tevékenykedett.

A szakember 1972-ben végzett gépészmérnökként a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen, három év múlva pedig az okleves gazdasági mérnöki képesítést is megszerezte. Kutatási területe elsősorban az etikus közgazdaságtan, illetve a regionális gazdaságtan, valamint a növekedés- és fejlődéselméletek.

2011-től 12 éven át a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának külső tagja volt.

Idézték a közleményben az új rektort, aki megtiszteltetésnek nevezte kinevezését, és reményét fejezte ki, hogy az üzleti szektorban szerzett tanácsadói tapasztalata mellett a vezetés- és szervezéstudományi ismereteit is kamatoztathatja új tisztségében.

Kifejtette: véleménye szerint sikeres pályázatában régiós akadémiai beágyazottsága is szerepet játszott, és szeretné elérni, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem Közép-Európa meghatározó felsőoktatási intézményévé váljon.

Az egyetem közölte: Bachmann Bálint leköszönő rektor tudományos pályáját a Pécsi Tudományegyetem doktori iskolájának vezetőjeként folytatja az idei tanévtől.

2019-ben írtunk arról, hogy Kocziszky György kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült március 15-e alkalmából.

Ismert, hogy szeptember elején tíz újságírást oktató tanár mondott fel a Metropolitan Egyetemnél, mert úgy érezték, már nincs garantálva a munkájuk szakmaisága és autonómiája az intézményben. A felmondók között volt Élő Anita, Ihász Ingrid, Marosi Gergely, Martin József, Pach Ferenc, Szabó Krisztián, Szalay Dániel, Jolsvai András, Réti Pál és Neizer Anita.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!