Ugrás a tartalomra

Molnár Gábor: az utolsó pillanatig küzdeni kell

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 24. szombat 11:36
Kisvárdára látogat szombat délután a DVTK. A piros-fehérek támadója, Molnár Gábor a cserepadról beugorva is segítené csapatát, csak győzzenek, és végül kivívják a bennmaradást – amit már szurkolóik előtt tehetnek meg akár az Újpest elleni mérkőzéstől.

A sérülése után Molnár Gábor már két gólt szerzett, szerda délután a Puskás Akadémia elleni találat három pontot ért, és ami még fontosabb, életben tartotta a diósgyőri bennmaradási esélyeket.

A diósgyőri támadó a klubhonlapnak adott interjújában elárulta, jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy egy teljes mérkőzést végig tudjon játszani, de csereként már hasznára tud lenni a csapatnak – ahogy tette ezt a Puskás ellen is, hiszen a 83. percben beállva fejelt győztest gólt az utolsó másodpercekben.

– Egyedül az járt a fejemben, hogy meg kell nyerni ezt a mérkőzést, mert csak úgy marad esélyünk a bennmaradásra. A kispadról és bemelegítés közben azt láttam, hogy jól játszik a csapat, sok támadást vezettünk, és a vezetést is megszereztük. Persze Urblík József bombagóljának nem örültem, de nemcsak tudtam, hogy nyerni kell, hanem láttam is az esélyt a győzelemre. Jó érzés gólt lőni, de igazán boldog csak akkor leszek, ha sikerül bennmaradni.

A bennmaradás tenné a legboldogabbá. | Fotó: dvtk.eu

Az esélyeket latolgatva úgy fogalmazott Molnár Gábor, hogy „szervezetten kell játszani, igazi csapatként egymást segíteni, és az utolsó pillanatig küzdeni kell”, és akkor győzhetnek Kisvárdán is. Ráadásul a ZTE korábban játszik (a Puskás otthonában), így ha kikapnak, akkor plusz motivációt jelenthet a diósgyőri győzelem kivívásához. Számolgatásba viszont nem menne bele a támadó.

– A Zalaegerszeg és a Honvéd is 4-4 ponttal áll előttünk, ezért fölösleges számolgatni, mert nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Hiába szerzünk kilenc pontot, ha az ellenfelek megnyerik mindhárom meccsüket. Viszont a magunk részéről mindent meg kell tenni azért, hogy ha botlanak, akkor meg tudjuk előzni őket.

A Kisvárda elleni mérkőzés délután 5 órakor kezdődik. Zoran Zekic vezetőedző még a Puskás ellen győztes mérkőzés után azt mondta, most már azon kell gondolkodni, hogyan tudnak ilyen teljesítményt nyújtani a hátra lévő három mérkőzésen. A szakember egyébként komoly dicséretet mondott Molnárral kapcsolatban is.

– Ő a legtehetségesebb játékos, akivel eddigi pályafutásom során dolgoztam, de sérülés miatt eddig nem állt rendelkezésre, illetve nincs még tökéletes erőállapotban, de örülök, hogy ismét velünk van.

Októberben a Puskás ellen – nem tisztázott még részleteiben, hogy mikor és hogyan térhetnek vissza a szurkolók. | Fotó: Mocsári László

Nem ő lehet az egyetlen „visszatérő”. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy amint eléri a 4 millió főt a koronavírus ellen beoltottak száma, így – igaz, védettségi igazolvánnyal, de – látogathatók lesznek a sportrendezvények.

A DVTK munkatársai azon dolgoznak, hogy akár már az Újpest elleni, április 29-i, csütörtöki OTP Bank Liga mérkőzésen is lehessenek szurkolók a stadionban – tájékoztatott a klub honlapján pénteken.

– Örülnénk, ha a szurkolóink előtt játszhatna a csapat, hiszen az ő támogatásuk rengeteget segíthet a bennmaradásért vívott küzdelemben – nyilatkozta Világi Péter kommunikációs- és marketing igazgató. – Nem ismertek még a részletek, de megkezdtük az egyeztetéseket és az előkészületeket. Ami rajtunk múlik, azt megtesszük, hogy a szurkolókat be tudjuk engedni.

További hírek

Olvasnivaló