Ugrás a tartalomra

Most már biztos, hogy a 15 éves lány holttestét találták meg a román hatóságok

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 04. vasárnap 10:28
Véget értek a múlt heti tini-gyilkossággal kapcsolatos genetikai vizsgálatok Romániában, így most már biztos, hogy a 15 éves lány holttestének maradványait találták meg a korábban letartóztatott 65 éves autószerelő házában.
A román férfit a tetthelyen, egy caracali ház udvarán fotózták le /Fotó: MTI/AP/Román rendőrség/Mediafax

Az elmúlt napokban felvetődött, hogy a beismerő vallomása ellenére mégsem ölte meg a férfi a lányt, hanem külföldre vihették emberkereskedők. A felháborodás nem csitul: a belügyminiszter és az oktatási miniszter már belebukott a botrányba, de ellenzéki lapok szerint az egész kormány bajba kerülhet – hangzott el az M1 Híradóban.

A nyomozók pénteken Caracalban egy parkban – mindössze három kilométerre a gyanúsított házától – megtalálták a múlt héten elrabolt 15 éves Alexandra néhány ruhadarabját, mobiltelefonját és SIM kártyáját. Az előzetes letartóztatásban lévő Gheorghe Dincă vezette el a rendőröket a helyszínre.

A 65 éves férfi még múlt vasárnap beismerte tettét, és azt is bevallotta, hogy megölt egy másik fiatal lányt is: a 18 éves Luiza áprilisban tűnt el.

A gyanúsított kocsiját múlt szerdán stoppolta le a 15 éves Alexandra a dél-romániai Caracalban. Alexandra háromszor is hívta a 112-es segélyhívót elrablója telefonjáról. Elmondta, hogy egy házban tartják fogva és megerőszakolták. Ám a rendőrségi diszpécser nem hitt neki – tették hozzá.

Nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves lány esete miatt tiltakoznak tüntetők Bukarestben /Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Csak 19 órával az első hívás után hatoltak be a rendőrök az autószerelő házába – de akkor már késő volt. A ház udvarán egy fémhordóban elszenesedett emberi maradványokat találtak.

A brutális gyilkosság sokkolta Romániát, országszerte több városban tüntetések voltak. Caracalban is több százan vonultak a rendőrség épülete elé, a demonstrálók tehetetlenséggel vádolták a hatóságokat.

A román kormány vizsgálatot indított az ügyben. A több rendőrségi vezetőt, köztük az országos rendőrkapitányt menesztették tisztségéből. A belügyminiszter és az oktatási tárca vezetője is lemondott. A román média szerint nem kizárt, hogy a kormány egésze belebukik a botrányba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!