Ugrás a tartalomra

MVK: csütörtöktől új menetrend jön a korlátozások miatt

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2021. március 11. csütörtök 12:48
A miskolci közlekedési vállalat szerint a menetrendváltásra azért van szükség, mert az üzletek többségének bezárása, az egyre több helyen bevetetett home office és az általános iskolák digitális oktatásra való átállása miatt a korábbiaknál is kevesebben választják most a buszokat és a villamosokat.
A menetrenden felül további rásegítő járatokat indítanak a zsúfoltság elkerülése érdekében. Fotó: Juhász Ákos

A szigorú kormányzati intézkedések és az oktatási intézmények bezárása miatt, március 11-én, csütörtökön üzemkezdettől módosul az autóbuszok és villamosok közlekedése – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK).

Az MVK villamosközlekedési igazgatója elmondta, a koronavírus első és második hullámában, valamint a kormány védelmi intézkedéseinek hatására jelentősen csökkent a közösségi közlekedést igénybe vevők száma, így a tapasztalatok alapján indokolttá vált az új menetrend bevezetése.


- A tavaly tavasszal sikeresen alkalmazott közlekedési rend alapján a villamosokat és autóbuszokat módosított munkaszüneti menetrend szerint közlekedtetjük és amennyiben szükséges rásegítő járatokat indítunk – tette hozzá Juhász János.

Az igazgató elmondta, a hivatásforgalmat lebonyolító vonalakon - 8, 43, 45, 53, 54, 240 – továbbra is munkanapi menetrend lesz érvényben, a többi vonalon viszont változásra kell készülni az alábbiak szerint: 
- Az 1-es villamosok munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, bővítésként rásegítő 1AV járatok indulnak.
- Az alábbi autóbusz járatok munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, szükség szerint pedig rásegítő járatok indulnak: 1-1B, 3, 3A, 4, 6, 7,  9, 11, 20, 14, 16, 19, 21, 24, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 35R, 44, 68.
- Az alábbi járatok esetében marad a jelenleg érvényben lévő munkanapi és munkaszüneti nap szerinti közlekedés: 5, 15, AU1, AU2.
- A jelenlegi kormányzati intézkedések fennállásáig – folytatta a cégvezető a 2-es villamosok és a 280-as, 101B-s, 67-es autóbuszok közlekedése szünetel.
 

Juhász János felhívta a figyelmet, hogy az autóbuszok módosított munkaszüneti menetrend szerint szállítják az utasokat, mely azt jelenti, hogy 


a reggeli és délután csúcsidőszakban jelentkező magasabb számú utazási igényhez igazodva, az eredeti indulási időpontokon felül plusz, menetrendbe beillesztett járatokat indítunk, ezzel segítve a munkába járást és a hazajutást.


- Figyelembe véve a törvény által meghatározott járatsűrítést továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasszámokat. Az MVK bevezényel tartalék járművezetőket szolgálatba illetve készenlétben lesznek tartalék autóbuszok és villamosok. Amennyiben azt látjuk, hogy egy járat kihasználtsága eléri az ötven százalékot, úgy az előre meghirdetett menetrenden felül további plusz, úgynevezett rásegítő járatokat indítunk a zsúfoltság elkerülése érdekében – hangsúlyozta Juhász János.

A teljes menetrend innen letölthető.

Az MVK felhívta a figyelmet arra is, hogy március 8. óta, a kormányzati szabályok szerint a közterületeken is kötelező a szájmaszk használata, így a megállóhelyeken már a járatra várakozva is kötelező viselni a szájat és orrot eltakaró maszkot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!